15.5 C
Dâmboviţa
30 aprilie, 2024

12 judete si Bucurestiul, afectate de capriciile vremii

12 iulie 2009

565 de gospodarii si institutii publice din 12 judete si din Capitala au fost inundate in urma ploilor cazute, cele mai multe in judetul Constanta, apele afectand si 25 de poduri si podete, se arata in cea mai recenta situatie centralizata la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor, situatie citata de agentia NewsIn.

Duminica, la ora 8.30, autoritatile locale din judetele Arges, Alba, Bistrita-Nasaud, Constanta, Dambovita, Ialomita, Ilfov, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea si din Bucuresti, au raportat pagubele produse de caderile masive de precipitatii.

In urma precipitatiilor cazute sambata si intensificarilor de vant. 2 gospodarii au fost inundate in Mioveni – Arges. Alte doua gospodarii si subsolul unui magazin alimentar din judetul Alba au fost, de asemenea, inundate. Autoritatile din Bistrita -Nasaud au informat Ministerul Administratiei si Internelor ca patru gospodarii, din localitatile Ilva Mica si Feldru, au fost afectate de ape, iar, in Bucuresti, subsolul Spitalului Budimex si al unui camin de copii din cartierul Ferentari, precum si bulevardul Metalurgiei, Prelungirea Ghencea si Soseaua Giurgiului au fost inundate. Mai mult, curtile unor locuinte din aceste zone s-au umplut cu apa.

388 de gospodarii din localitatea constanteana Valu lui Traian au fost grav afectate de ape. Tot in judetul Constanta, alte cinci gospodarii, din localitatile Murfatlar, Poarta Alba si Tuyla, precum si 13 din orasul Constanta au avut de suferit din cauza precipitatiilor.

Situatii similare au fost inregistrate si in judetul Ilfov unde sapte gospodarii, din localitatile Buftea, Chitila, Otopeni,Chiajna, Clinceni, Corbeanca si Jilava si subsolul unui azil de batrani din popesti Leordeni au fost inundate. In Dambovita si Ialomita subsolurile unor cladiri aflate in constructie si subsolul unui bloc din Moreni s-au umplut cu apa.

Ploiele au facut ca paraul Galu, din comuna Poiana Teiului, judetul Neamtsat Galu, sa se umfle, apele revarsate afectand drumul satesc din satul Galu pe o portiune de 700 metri, reteaua de alimentare cu apa potabila, a fost colmatat drumul pe o portiune de 300 metri si a fost distrus un adapost de animale. In Sibiu, alte 62 de gospodarii din localitatile Racovita si Porumbacu de jos au fost afectate. In Suceava, noua poduri si podete din lemn si trei punti pietonale au fost distruse de ape, iar alte 15 au fost colmatate. Tot in Suceava au fost inundate si 27 de hectare de teren agricol.

Judetul Tulcea a raportat ca sase gospodarii din Babadag si subsolurile a doua blocuri de locuinte din orasul Tuslcea au fost inundate.

Iisus Hristos a fost răstignit în această zi și face parte din cele trei zile de sărbătoare religioasă creștină numite Triduum Sacrum, care includ…

Turismul românesc are nevoie de adevăr, nu de senzaţional, are nevoie de onestitate, nu de bârfe sau de ştiri false, a scris, pe propria pagină…

Trupele ucrainene au fost forțate să se retragă din unele părți ale Bakhmut în fața unui nou asalt rusesc asupra orașului aflat în ruină…

Sursa: https://romanialibera.ro/special/12-judete-si-bucurestiul-afectate-de-capriciile-vremii-159551/

Ultimă oră

Același autor