Uzina miitară de la Dragomirești a început să producă măști sanitare

0
Loading...

Uzina de produse speciale de la Dragomireşti (județul Dâmbovița) a început să producă măşti de tip FFP 3 şi măşti chirurgicale.

29.04.2020 – 11:31

„Am testat prima mască FFP 2, de fapt e FFP 3 din punct de vedere al certificării materialului utilizat, care e produsă în România, la Uzina de produse speciale de la Dragomireşti”, a anunțat, miercuri, premierul Ludovic Orban, cu prilejul vizitei sale la această unitate din industria de apărare.

„Uzina de produse speciale Dragomireşti este prima capacitate economică care a achiziţionat utilajele şi care a pus în funcţiune liniile automatizate pentru producerea pe scară largă a două tipuri de măşti, acest tip de mască, numită N 95 după standardul asiatic, dar are echivalent de FFP3. Materialul utilizat pentru această mască a fost testat într-un laborator din Belgia şi are grad de protecţie de 99,8%. De asemenea, tot la această unitate economică intră în fabricaţie măştile chirurgicale”, a precizat, miercuri, șeful Guvernului.

Se estimează că în România va crește brusc cererea de măști sanitare, în contextul în care, după data de 15 mai 2020, purtarea măștii va deveni obligatorie în spațiile închise.

Sursa: https://romanialibera.ro/economie/uzina-miitara-de-la-dragomiresti-a-inceput-sa-produca-masti-sanitare-824363

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here