Omul săritor pe care viaţa l-a lovit din plin: a rămas fără soţie, fiul a fost grav rănit într-un accident auto, iar el a rămas fără picior. Românii au donat bani pentru ca el să aibă o casă trainică

0
Loading...

29 iunie 2020, 14:44

Nea Gheorghe din Bolovani are o poveste cutremurătoare. Impresionaţi de soarta lui, „Marius şi Prietenii“, voluntarii din Dâmboviţa care construiesc case, au început lucrul la casa nr. 4, a lui nea Gheorghe. Ei au terminat recent de construit o casă de la zero celor cinci fetiţe care trăiau, alături de părinţi, într-un fost grajd.

Aproape 500 de donatori au sărit imediat în ajutorul Asociaţiei care vrea să construiască o a patra casă, de dată această lui nea Gheorghe, un bătrân infirm, greu încercat de soartă, care stă în satul Bolovani, comuna Cornăţelu, judeţul Dâmboviţa.

Nea Gheorghe are 64 de ani şi viaţa lui bate orice film. După ce soţia sa a decedat, singurul copil a suferit, în 2015, un accident auto, în urmă căruia a rămas cu probleme psihice destul de grave. Omul îşi duce traiul alături de fiul lui cu doar 142 de lei pe lună.

Ca să fie totul şi mai trist, la ceva timp după accidentul fiului, în luna mai a acestui an nea Gheorghe a trecut printr-o nouă nenorocire: în timp ce lucra prin curte, a suferit un accident şi i-a fost amputat piciorul stâng.

„Casa în care ei locuiesc (dacă o putem numi casă) mai are puţin şi cade peste ei. Cu toate emoţiile vă spun, omul ăsta merită ajutorul nostru! El la rândul lui a ajutat enorm. Aşa am început deja demersurile la Primărie şi avem proiectul casei în lucru.

Casa va avea 2 camere, baie, bucătărie şi hol şi vom încerca să adaptăm această casă handicapului pe care nea Gheorghe îl are. Vom face toate demersurile pentru că nea Gheorghe şi fiul sau să poată beneficia şi de un venit care să îi permită traiul minim”, mai spune Marius Simionică.

În primele trei zile de la apelul făcut pe Facebook, 400 de persoane au donat aproape jumătate din banii necesari construcţiei şi dotării locuinţei. Marius şi-a propus să strângă 113.000 lei, adică puţin peste 23.000 de euro. Casa va fi cu 2 camere, baie, bucătărie şi hol.

“Am reuşit că în mai puţin de 3 zile să ne strângem peste 400 de persoane alături de cazul lui nea Gheorghe şi asta este chiar este impresionant, cel puţin pentru mine. Ştiu că mulţi v-aţi dori să fiţi şi fizic aici la casa nr 4, însă prin tot ceea ce faceţi sunteţi mai mult decât vă imaginaţi.

Puţin câte puţin sunt sigur că vom închide cât mai repede acest fundraise şi ne vom concentra exclusiv pe muncă fizică. Mai vreau să vă spun doar atât, pentru tot ce faceţi cu sufletul nu există donaţie mică, nu! Orice donaţie este extrem de importantă pentru că este făcută din inimă”, a transmis iniţiatorul proiectului umanitar, Marius Simionică, pe Facebook, în cadrul campaniei de strângere de fonduri.

Nea Gheorghe împreună cu băiatul au fost mutaţi într-o locuintă provizorie până la definitivarea locuinţei. Bătrânul este genul de om care nu spune niciodată când ai nevoie de el – spun vecinii care îi întorc favoarea, acum în clipe de cumpănă pentru el, şi ajută la construcţia casei.

Asociaţia “Marius şi prietenii’ au construit până acum 3 case, dintre care 2 în judeţul Dâmboviţa, din donaţiile membrilor asociaţiei sau ale altor români aflaţi dincolo de graniţe şi chiar străini care au dorit să ajute. În cele trei proiecte finalizate până acum au fost implicate 3.359 de donatori.

Oricine doreşte să ajute cu materiale de construcţii sau mici donaţii, o pot face direct în conturile asociaţiei sau prin PayPal cu menţiunea „Casa4”.

1. PayPal:

2. Conturile asociaţiei:

Titular cont: Asociaţia Marius şi Prietenii

Cont Lei: RO42RNCB0133163415260001

Cont EURO: RO15RNCB0133163415260002

Cod Swift: RNCBROBU

BCR (Banca Comercială Română) – Sucursala oraşului Titu, Jud Dâmboviţa

Ilustraţie: Marius Simionică, „Marius şi Prietenii“

CITEŞTE ŞI:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/targoviste/omul-saritor-viata-l-a-lovit-plin-ramas-sotie-fiul-fost-grav-ranit-intr-un-accident-auto-ramas-picior-romanii-donat-bani-casa-trainica-1_5ef9cb9c5163ec427172c8c9/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here