Are un sindrom extrem de rar, dar a devenit luptător de wrestling: „Unii copii s-au speriat de mine“

0
Loading...

30 iunie 2020, 04:05

Povestea unui bărbat în vârstă de 22 de ani, care s-a născut fără picioare, a făcut înconjurul lumii. Acesta a dat dovadă de o tărie de caracter ieşită din comun, reuşind să îşi pună în aplicare un vis: acela de a deveni un luptător profesionist de wrestling.

Zion Clark, 22 de ani, din Ohio, SUA, dezvăluie că vrea să fie cel mai bun luptător de wrestling din lume.

S-a născut fără picioare din cauza unei afecţiuni extrem de rare, numită „sindromul de regresie caudală”. Asta nu l-a dat înapoi, ci l-a convins să facă ceva în viaţă. A ajuns să se lupte în ring şi să se antreneze de două ori pe zi, şase zile pe săptămână.

El a explicat pentru

că a fost adesea batjocorit de mic pentru că nu avea picioare. Mama sa adoptivă, Kimberlii, a fost întotdeauna alături de el.

„Am început să mă antrenez încă din clasa a doua. Când eram foarte mic, în primele câteva meciuri, nu ştiam ce să fac şi nici adversarul meu nu ştia cum să se lupte cu mine.

Unii copii s-au speriat de mine. Între timp mi-am adaptat stilul. Mi-a luat ani ca să învăţ ce şi cum să fac.

Acum mă antrenez de două ori pe zi, aproximativ şase zile pe săptămână. Sportul acesta a ajuns un stil de viaţă pentru mine. Să fi născut fără picioare nu m-a oprit să fac lucrurile pe care vreau să le fac”, a spus Zion.

SURSA VIDEO: dailymail.co.uk

Ce este sindromul de regresie caudală?

Sindromul de regresie cronică este o tulburare congenitală rară. Apare atunci când coloana vertebrală inferioară nu se formează complet înainte de naştere.

Poate afecta partea inferioară a spatelui şi a membrelor, a sistemului tractului gastro-intestinal şi a sistemului tractului urinar.

Această afecţiune poate cauza şi alte probleme grave de sănătate, cum ar fi probleme respiratorii, probleme urinare şi scolioză.

Sincromul afectează o cincime din 100.000 de bebeluşi.

CITEŞTE ŞI:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/targoviste/are-sindrom-extrem-rar-devenit-luptator-wrestling-unii-copii-s-au-speriat-mine-1_5ef9e72a5163ec427173bf55/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here