Comunicat de presă – Asociaţia Help Autism

0
Loading...

2020-07-30 17:54:50

Conferinţa Internaţională ABA 2020, ediţie exclusiv digitală, are loc în toamnă şi atrage cei mai reputaţi specialişti din lume în analiza aplicată a comportamentului

A IX-a ediţie a Conferinţei Internaţionale ABA se va desfăşura în perioada 23 – 24 Octombrie 2020, fiind integral găzduită online.

Conferinţa Internaţională ABA (https://conferinta-aba.ro) este prima ediţie complet digitală a acestui eveniment, cel mai important din Sud-Estul Europei dedicat analizei comportamentale aplicate, avand ca speakeri lectori din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Olanda, India şi România.

Din rândul lectorilor, William L. Heward se va concentra pe strategiile prin care noile informaţii şi abilităţile care sunt transmise prin terapie vor fi putea fi generalizate şi menţinute în comportamentul cotidian de către copiii şi adolescenţii cu autism. Karola Dillenburger va susţine o prezentare despre problemele pe care le întâmpină adulţii cu autism, aflaţi în forme diferite ale spectrului, de la cei care pot fi autonomi până la cei care necesită suport semnificativ de-a lungul vieţii.

Foarte importante, din punct de vedere terapeutic, vor fi şi prezentările realizate de Smita Awasthi, care va exemplifica tehnici de vocalizare aplicabile copiilor cu autism şi de Jonathan Tarbox, care va prezenta tehnici de alimentaţie diversificată pentru copiii cu autism.

Todd Ward va expune modul în care tehnicile analizei aplicate a comportamentului pot fi utilizate în cadrul companiilor, iar Anca Dumitrescu va aborda modul în care principiile analizei comportamentale aplicate pot fi integrate în creşterea copiilor.

De asemenea, conferinţa va conţine şi subiecte de interes major pentru integrarea socială a persoanelor cu autism. În cadrul evenimentului se va organiza un panel de experţi, în care se vor discuta strategii de creare a locurilor de muncă pentru adulţii cu autism. Printre vorbitorii acestui panel va fi şi Nathalie Vanheusden, expert în programe de angajări ale persoanelor cu autism.

Conferinţa va fi acreditată în România de către Colegiul Psihologilor, iar la nivel internaţional, de către Behavior Analyst Certification Board.

Organizatorii sunt Asociaţia Help Autism şi Autism Voice, două dintre cele mai mari organizaţii din România dedicate recuperării şi integrării sociale a copiilor şi adolescenţilor cu autism. Obiectivul declarat al acestor asociaţii este de a organiza un eveniment în care să se prezinte bune practici şi soluţii viabile pentru provocările specialiştilor, cadrelor didactice şi părinţilor care sunt implicaţi în procesul de recuperare a copiilor cu Tulburări de Spectru Autist.

Înscrierile se pot face pe site-ul https://conferinta-aba.ro/inscriere/, până la data de 15 octombrie, iar înscrierile până la data de 4 septembrie beneficiază de tarif early bird. Menţinând orientarea către calitate şi incluziune din ediţiile anterioare, organizatorii oferă reduceri pentru studenţii şi părinţii interesaţi de aceste tematici, încurajând înscrierea acestora într-un număr cât mai mare.

Despre organizatori:

Ajunsă la 10 ani de la înfiinţare, Asociaţia Help Autism este cea mai mare organizaţie din România care este dedicată acestei cauze, oferind susţinere pentru peste 600 de copii şi adolescenţi diagnosticaţi cu TSA (Tulburare de Spectru Autist) în cadrul programelor de terapie desfăşurate în cele 5 centre şi la domiciliu. Help Autism caută să ofere constant un spectru amplu de soluţii pentru copiii cu autism şi familiile lor, oferind terapie specifică, sprijin pentru părinţi, coordonând programe de integrare şcolară sau organizând campanii de conştientizare, lobby şi advocacy.

Tot în acest sens, Help Autism a încheiat 6 parteneriate public-private cu Direcţiile de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Bucureşti, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmboviţa, desfăşoară cursuri de formare în terapie ABA, organizează cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri şi sedinţe de consiliere pentru părinţi.

Autism Voice, fondată în 2008, este prima asociaţie specializată în recuperarea copiilor cu autism care a introdus în România posibilitatea formării specializate ABA a terapeuţilor. De peste 12 ani, în cadrul Autism Voice se aplică cel mai complex program de recuperare al copiilor cu autism din ţară, în centre sau la domiciliu, iar 87% dintre copiii aflaţi în recuperare sunt integraţi social şi şcolar.

Membrii fondatori şi specialiştii care oferă servicii în cadrul Autism Voice au urmat programe de formare cu recunoaştere internaţională în ABA iar serviciile oferite de asociaţie acoperă toate nevoile de recuperare ale unui copil cu autism sau alte tulburări de dezvoltare. Cursurile oferite în cadrul asociaţiei îi pregătesc inclusiv pe părinţi şi cadrele didactice pentru a face parte din procesul de recuperare. Autism Voice dispune de două centre de terapie unde 400 de copii cu tulburări de spectru autist sau alte tulburări de dezvoltare beneficiază anual de servicii de recuperare pe baza principiilor analizei comportamentale aplicate, abordare cu rezultate dovedite ştiinţific, la nivel mondial.

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/07/30/comunicat-de-presa-asociatia-help-autism–548713

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here