GALERIE FOTO Lucrările de consolidare a Podului Străulești au fost finalizate

0
Loading...

02 Aug 2020 – 16:00

Primăria Capitalei a finalizat lucrările de consolidare şi reabilitare a Podului Străuleşti, se arată într-un comunicat al instituției. Lucrările au fost realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje.

„Misiune îndeplinită ! Podul Străuleşti, construit acum aproape 70 de ani. L-am găsit într-o stare gravă, printre podurile din Capitală care erau un pericol public. Deşi era tranzitat de sute de autovehicule zilnic, acest pod nu fusese niciodată consolidat, ci doar ‘cosmetizat’ în urmă cu peste zece ani. O parte din zidul de susţinere s-a surpat, împreună cu trotuarul şi o porţiune din prima bandă de circulaţie, ceea ce reprezenta un adevărat pericol atât pentru maşini, cât şi pentru pietoni. Am decis de urgenţă consolidarea şi reabilitarea sa. În doar un an, aşa cum am promis, am redat circulaţiei rutiere şi pietonale un pasaj sigur şi modern”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Podul Străuleşti traversează Lacul Griviţa, pe DN 1A și este un punct principal de legătură dintre Bucureşti şi judeţele Ilfov și Dâmboviţa.

Podul a fost construit în anii 50, când a fost realizată şi sistematizarea salbei de lacuri din nordul Bucureştiului.

Zona podului este mult mai veche, acolo aflându-se situl arheologic Străuleşti-Măicăneşti.

SURSA PMB

Sursa: https://jurnalul.antena3.ro/stiri/locale/galerie-foto-lucrarile-de-consolidare-a-podului-straulesti-au-fost-finalizate-852564.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here