Primarul general al Capitalei anunţă finalizarea lucrărilor de reabilitare la Podul Străuleşti. Firea: În doar un an am redat circulaţiei rutiere şi pietonale un pasaj sigur şi modern

0
Loading...

astăzi, 13:15

Gabriela Firea a anunţat duminică finalizarea lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Podului Străuleşti, care supratraversează Lacul Griviţa pe DN 1A şi care a a fost construit în urmă cu aproape 70 de ani. Primarul general al Capitalei a precizat că, aşa cum a promis, în numai un an a fost redat circulaţiei rutiere şi pietonale un pasaj sigur şi modern.

„Misiune indeplinită! Podul Străuleşti, construit acum aproape 70 de ani. L-am găsit într-o stare gravă, printre podurile din Capitală care erau un pericol public. Deşi era tranzitat de sute de autovehicule zilnic, acest pod nu fusese niciodată consolidat, ci doar „cosmetizat” în urmă cu peste zece ani. O parte din zidul de susţinere s-a surpat, împreună cu trotuarul şi o portiune din prima bandă de circulaţie, ceea ce reprezenta un adevarat pericol atat pentru masini cat si pentru pietoni”, a scris Gabriela Firea duminică pe Facebook.

Edilul a adăugat că lucrările de reabilitare au fost realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje

„Am decis de urgenţă consolidarea şi reabilitarea sa. În doar un an, aşa cum am promis, am redat circulaţiei rutiere şi pietonale un pasaj sigur şi modern.

Lucrările au fost realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje. Podul Străuleşti, care supratraversează Lacul Griviţa pe DN 1A, este unul dintre principalele puncta de legătura dintre Bucureşti şi judeţele Ilfov sau Dâmboviţa”, a completat Firea.

Ea mai spune că podul a fost construit în perioada 1950-1960 şi tot în acea zonă este situl arheologic Străuleşti-Măicăneşti.

„Construcţia podului actual datează din perioada 1950-1960, când a fost realizată şi sistematizarea salbei de lacuri din nordul Bucureştiului. Zona podului este mult mai veche, acolo fiind chiar situl arheologic Străuleşti-Măicăneşti”, a conchis Firea.

Sursa: https://www.news.ro/social/primarul-general-al-capitalei-anunta-finalizarea-lucrarilor-de-reabilitare-la-podul-straulesti-firea-in-doar-un-an-am-redat-circulatiei-rutiere-si-pietonale-un-pasaj-sigur-si-modern-1922401502202020081319438917

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here