14.4 C
Dâmboviţa
7 mai, 2024

Bărbat dat în urmărire întrucât era condamnat la închisoare pentru complicitate la înşelăciune, prins de poliţiştii din Bucureşti/ El ar fi ajutat o femeie să vândă două terenuri pe care ea nu le deţinea în realitate

astăzi, 19:28

Un bărbat dat în urmărire internaţională întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de cinci ani şi opt luni de închisoare pentru complicitate la înşelăciune a fost găsit de poliţiştii din Bucureşti. El a ajutat o femeie să încheie un contact de vânzare-cumpărare a două terenuri din Sectorul 1, aceasta prezentându-se sub o identitate falsă, deşi în realitate ea nu deţinea acele proprietăţi.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în urma unor acţiuni ale poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale, a fost depistat un bărbat urmărit la nivel naţional şi internaţional, din 17 mai 2011, în baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Bucuresti, el fiind condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare pentru complicitate la înşelăciune.

Bărbatul, care se sustrăgea executării măsurii privative de libertate, a fost prins într-un imobil din judeţul Dâmboviţa şi urmează să fie încarcerat într-un penitenciar.

Surse judiciare afirmă că, în 2007, bărbatul, Silviu Neagoe, şi Manuela Eveline Pestriţu s-au întânit cu partea vătămată la un notar, unde au semnat un antecontract de vânzare-cumpărare, pentru două terenuri din Sectorul 1.

Femeia s-a legitimat cu o carte de identitate falsă, din care rezulta că se numeşte precum cea care deţine, în realitate, cele două terenuri, şi a semnat, în calitate de vânzătoare, antecontractul, primind de la promitentul cumpărător suma de 10.000 euro, pe care i-a înmânat-o lui Neagoe. Acesta i-a dat lui Pestriţu suma de 1.300 de euro, iar restul de 8.700 euro i-a oprit pentru sine.

Ulterior, cei doi s-au întâlnit, la notar, cu persoana vătămată. După redactarea contractului de vânzare-cumpărare, Manuela Eveline Pestriţu, care s-a prezentat sub o identitate falsă şi a prezentat un act de identitate falsificat, a semnat, în calitate de vânzătoare, toate exemplarele contractului, dupa care a primit de la persoana vătămată 80.000 de euro. Banii i-au fost înmânaţi lui Neagoe.

Inculpata Pestritu Manuela Eveline şi-a ispăşit pedeapsa.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/barbat-dat-urmarire-intrucat-era-condamnat-inchisoare-complicitate-inselaciune-prins-politistii-bucuresti-ar-ajutat-femeie-vanda-doua-terenuri-le-detinea-realitate-1922402811092024031921520754

Ultimă oră

Același autor