16.5 C
Dâmboviţa
8 septembrie, 2024

Bucureşti: Dosar de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor, cu un prejudiciu de aproape 7,5 milioane de lei. Două persoane fizice, cercetate sub control judiciar

astăzi, 13:50

Procurorii bucureşteni anchetează un dosar în care trei persoane sunt suspectate de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproape 7,5 milioane de lei, în urma unor activităţi în domeniul construcţiilor. Două persoane au fost plasate sub control judiciar în acest dosar.

„În fapt, în sarcina suspecţilor s-a reţinut că, în perioada 2021-2023, au creat şi implementat un mecanism infracţional prin care au diminuat semnificativ taxele şi impozitele datorate către bugetul de stat, prin evidenţierea în declaraţiile legale a unor achiziţii de bunuri ce nu au la bază operaţiuni reale de la mai multe societăţi furnizoare, producând astfel bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 7.420.373 lei”, informează, luni, oficialii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Săptămâna trecută, în acest dosar au avut 15 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Buzău, Giurgiu, respectiv Ilfov, la domiciliile a 14 persoane suspecte si la sediul unei societăţi comerciale cu activitate în domeniul construcţiilor.

„ În urma punerii în aplicare a mandatelor de percheziţie domiciliară, au fost identificate şi ridicate documente şi înscrisuri utile cauzei, precum şi suma totală de 1.114.050 lei, în vederea continuării cercetărilor şi recuperării pagubei produse la bugetul statului. Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti din data de 04.07.2024 a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului cu privire la toate bunurile mobile şi imobile, prezente şi viitoare, dar şi a popririi cu privire la sumele aflate în conturile bancare sau care vor credita conturile bancare, precum şi cu privire la sumele de bani datorate cu orice titlu suspecţilor, până la concurenţa sumei de 7.420.373 lei, fiind efectiv instituită asupra unui număr de 9 imobile şi sumei de bani identificate cu ocazia percheziţiilor domiciliare”; precizează sursa citată.

Vineri, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 3 persoane fizice, pentru evaziune fiscală în formă continuată, doi dintre suspecţi fiind plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/bucuresti-dosar-de-evaziune-fiscala-in-domeniul-constructiilor-cu-un-prejudiciu-de-aproape-7-5-milioane-de-lei-doua-persoane-fizice-cercetate-sub-control-judiciar-1922405008342024071321659803

Ultimă oră

Același autor