17.4 C
Dâmboviţa
16 aprilie, 2024

CĂTĂLIN VOICU, scos în scaunul cu rotile din sala de judecată – VIDEO. Apariție surpriză în sala unde se judecă ultimul termen în dosarul de corupție al fostului senator PSD

Publicat: 26/03/2013, 11:26

Curtea Supremă a judecat luni 25 martie al cincilea termen în recursul dosarului de corupție al fostului sentaor PSD Cătălin Voicu. Procesul urma să fie finalizat la acest termen dar Cătălin Voicu a părăsit sala de judecată acuzând probleme de sănătate. La acest proces a fost prezent și parapsihologul Aliodor Manolea cel care l-a consiliat în 2009 pe președintele Traian Băsescu și care a fost implicat în scandalul flacăra violet. Completul de cinci judecători i-a audiat pe ceilalți inculpați din dosar, Florin Costiniu, Marius Locic și Costel Cășuneanu. În final judecătorii au amânat procesul pentru 22 aprilie pentru a-l audiat pe Cătălin Voicu. După 22 aprilie se așteaptă o sentință în acest dosar.

Cum s-a derulat sedința de judecătă din dosarul lui Cătălin Voicu.

UPDATE 20:02 Curtea Supremă amână procesul pentru 22 aprilie când îl va audia pe Cătălin Voicu cel care astăzi a plecat de la proces acuzând probleme de sănătate.

UPDATE 19.06 După nouă ore de proces, completul continuă audierile. În aceste momente este ascultat de magistrați inculpatul Locic Marius. Acesta susține că este nevinovat și nu i-a cerut niciodată ajutorul lui Cătălin Voicu pentru a interveni pe lângă polițiști sau procurori.

UPDATE 18.45 Judecătorul Florin Costiniu susține că nu și-a exercitat influența pentru a rezolva dosarele lui Costel Cășuneanu.

UPDATE 18.05 Fostul judecător Florin Costiniu este audiat în aceste momente. „Nu sunt vinovat de infracțiunile de care sunt acuzat de DNA”, a declarat Costiniu.

UPDATE 17.58 Aliodor Manolea și-a reluat locul în sala de judecată. În timpul audierii lui Costel Cășuneanu, Manolea a ținut strâns între palme un obiect. Manolea nu a luat notițe în timpul procesului.

UPDATE 17.38 Costel Cășuneanu, în fața instanței: „Sunt un om cinstit. I-am dat bani lui Voicu în repetate rânduri. Nu i-am dat bani pentru ca Voicu să intervină în procesele mele, am încredere în justiție”

UPDATE 17.32 După ce Voicu a fost scos de medici din incinta Curții Supreme, judecătorii au decis să continue procesul. Completul de judecată a aprobat o serie de probe cu înscrisuri depuse de avocații apărării. Avocații lui Voicu au cerut amânarea procesului pănă acesta își va reveni. Instanța a respins cererea. Judecătorii îl audiază în aceste momente pe omul de afaceri Costel Cășuneanu.

UPDATE 16.53 Fostul senator

, de către un echipaj de medici.

PDATE 16.25 La Curtea Supremă a sosit un echipaj de medici care îl consultă pe Cătălin Voicu. Fostul senator nu este consultat de medici ai SMURD sau de la Ambulanță, ci de un echipaj de la Centrul Medical Diagnostic și Tratament Ambulatoriu. În aceste momente ședința de judecată este suspendată. Completul a luat o pauză pentru a judeca mai multe cereri formulate de avocați, și nu pentru că i s-ar fi făcut rău lui Cătălin Voicu.

UPDATE 15.43 Procurorul de ședință spune că în motivele de recurs Costel Cășuneanu a recunoscut discuțiile cu Cătălin Voicu din interceptările DNA.

UPDATE 14.29 Avocatul Ion Cazacu, apărătorul lui Cătălin Voicu, a solicitat instanței audierea lui Marian Vanghelie și Viorel Hrebenciuc. Avocatul susține că Hrebenciuc și Vanghelie ar putea da lămuriri în dosarul Cătălin Voicu legat de mita de 200.000 de euro despre care fostul senator susține că în realitate este vorba de un împrumut. Avocatul Ion Cazacu susține că ar exista interceptări între Voicu și cei doi politicieni care însă nu au fost incluse în dosar.

UPDATE 13.45 Avocatul Ion Cazcu a cerut instanței să îi pună la dispoziție toate dosarele pentru mandatele de interceptare pe siguranță națională din dosarul Voicu. Avocatul a precizat că are certificat ORNIS care îi permite să consulte documente securizate.

UPDATE 13.15 Ședința de judecată a fost reluată. Instanța a respins cerera de recuzare a Liviei Stanciu din completul care îl judecă pe Voicu. Instanța a mai respins și o serie de cereri de sesizare a Curții Constituționale. Curtea Supremă a mai respins și cererea de recuzare a întregului complet de judecată. Asta înseamnă că procesul va fi judecat de aceiași magistrați.

UPDATE 12.29 La procesul lui Cătălin Voicu

, care l-a ajutat pe președintele Traian Băsescu în campania prezidențială din 2009.Aliodor Manolea a intrat în sală și a ocupat un loc pe ultima bancă din sală. Fostul judecător Florin Costiniu este însoțit la proces de soția sa, Viorica Costiniu. Fostul magistrat poartă o cravată violet.

UPDATE 10.32 Procesul a fost suspendat pentru câteva minute.

UPDATE 10.24: Curtea Supremă a început judecarea procesului. Cătălin Voicu a solicitat recuzarea a patru membri ai completului de judecată și a președintelui Curții Supreme, Livia Stanciu. Asta înseamnă că Voicu nu dorește să fie judecat de acest complet. „Am cerut să fiți recuzată pentru că v-ați antepronunțat de patru ori”, a declarat Voicu. Completul spune că Voicu a cerut înlăturarea din completul de judecată în loc să ceară recuzarea judecătorului.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Final de proces pentru fostul senator PSD Cătălin Voicu . Curtea Supremă judecă, luni 25 martie, ultimul termen în dosarul său de corupție. Judecătorii urmează să asculte ultimele pledoarii și apoi să pronunțe o sentință finală. Pe 1 iunie 2012 un complet de trei judecători ai Curții Supreme l-a condamnat pe Cătălin Voicu la cinci ani de închisoare cu executare .

În același dosar, fostul judecător Florin Costiniu de la ICCJ a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare . Recursul sentinței va fi judecat de completul de cinci judecători ai ICCJ.

Decizia acestui complet va fi definitivă și executorie. Senatorul Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Cășuneanu și Marius Locic au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru trafic de influență, complicitate la trafic de influență, cumpărare de influență și, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii afirmă că, în perioada iulie – septembrie 2009, Cătălin Voicu, „prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator”, ar fi primit de la Costel Cășuneanu, în două tranșe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) și 200.000 de euro, în schimbul intervenției pe lângă magistrați din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție (Florin Costiniu, n.r.), în vederea adoptării unei soluții favorabile societății comerciale la care omul de afaceri era asociat.

„Dacă eu m-am dus la Interne, omule, ai toată Procuratura României, ai toată Justiția în mână”

În dosarul lui Cătălin Voicu a fost inserată și o serie de stenograme. Unele arătau că fostul senator își crease o rețea de polițiști și judecători care îi ascultau ordinele. În interceptări, fostul senator PSD vorbește despre intenția de a deveni ministru de interne în cazul în care Mircea Geoană ar fi câștigat alegerile prezidențiale. Într-o atare situație, Voicu povestește cum ar vrea să-l aresteze pe Neculai Onțanu și să-i facă dosare lui Gabriel Oprea. Redăm în continuare din stenogramele din dosar:

Voicu Catalin: Baga-mi-as p…. in Geoana si cu toti americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Suprema, ca multi au dosare. Si cu toate golancile, cu seful organizatiei PSD de la Dolj. Suta aia cu serele, cu tot…Pai, sefa doamna Cristea de la Dambovita, la fel si nu-ti mai dau nume, ca nu-i frumos. Multi! Dom’ne, i-am rezolvat pe toti, dom’ne, ca unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puscarie, altii le-a dat 10 ani, unul dintre avocati zice: „Dom’ne, nu-i e rusine, dom’ne?” „Dom’ne, zic, asta a fost!” (…)

Voicu Catalin: …asta, sa ne ajute Dumnezeu, vine turul doi, s-atunci …..se duce la negociere, vreau Internele. Daca nu ma duc la Interne, da….

Mazare Alexandru: Eu am vorbit cu Radu…

Voicu Catalin: Asculta-ma un pic! Daca eu m-am dus la Interne, omule, ai toata Procuratura Romaniei, ai toata Justitia in mana, ai toata Curtea…

Mazare Alexandru: Da’ ai sa arestezi? Dumneavoastra?

Voicu Catalin: Da, am Politia, vreau sa-l arestez pe Ontanu, vreau sa-i fac dosare lu’ Oprea, credeam ca poate vine de la …de la…de jos dosaru’, sus merge snur! Pentru ca eu sunt singuru’ personaj care am tot…toata cane…conexiunea in mana, si-ai vazut ca Procuratura, in Justitie si…

Mazare Alexandru: Am o intrebare ca sa inteleg…

Voicu Catalin: Da.

Mazare Alexandru: Sunteti cu Vanghelie, da?

Voicu Catalin: Da. (….) Colegule, asculta ce-ti spun! Daca ma duc acolo, in trei ani de zile pot face toata reteaua din Romania! Acu’, daca pierdem alegerile, reteaua e in functiune. Eu acuma am….(neinteligibil)… da’ greu. pana acum n-am ….(neinteligibil) …ministeru’ asta…(neinteligibil) ….intelegi? Ai retea, rezisti ca sa facem gherila urbana….(…)”

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

05 Apr, 23:28

Știri –

05 Apr, 23:00

Marius Tucă Show –

05 Apr, 22:57

Ultima oră

Social –

05 Apr, 22:56

Știri externe –

05 Apr, 22:53

Sănătate –

05 Apr, 22:37

Sursa: https://www.gandul.ro/stiri/catalin-voicu-scos-in-scaunul-cu-rotile-din-sala-de-judecata-video-aparitie-surpriza-in-sala-unde-se-judeca-ultimul-termen-in-dosarul-de-coruptie-al-fostului-senator-psd-10687768

Ultimă oră

Același autor