14.4 C
Dâmboviţa
24 aprilie, 2024

Cea mai mare grădină de flori din lume: Dubai Miracle Garden

Cu peste 150 de milioane de flori cu parfumuri și culori superbe, Dubai Miracle Garden este paradis terestru care se întinde pe 72.000 de metri pătrați. Grădina de Guinness Book a fost deschisă pentru public în urmă cu nouă ani, de Ziua Îndrăgostiților.

Sursa foto: Alexandru Lupoiu

Dubai Miracle Garden a fost proiectat ca un parc și muzeu al florilor care să le ofere vizitatorilor experiențe unice. Unul dintre sectoarele cele mai atractive ale parcului își îmbie vizitatorii în Vile florale – case și bungalouri cu pereți exteriori și acoperișuri presărate cu flori de liliac, lavandă, portocaliu și alb, precum și cu frunze verzi. Unele au un etaj, altele au două și arată ca într-o poveste fantastică în care orice vizitator poate visa cu ochii deschiși, delectându-și simțurile cu o priveliște sublimă și mirosuri extraordinare.

De la început celebre au fost arangamentele florale gigantice din Tunelul sau Pasajul inimii – una dintre cele mai iubite zone ale Dubai Miracle Garden. Pasajul Inimii îmbină perfect cele două elemente principale ale romantismului: inimile și florile. Vizitatorilor grădinii le place să facă fotografii de cuplu în acest cadru superb. Acest pasaj, cu aliniamentul său de inimi mari, este o reprezentare perfectă a grădinii mai largi de flori. Nu este vorba doar de formă, ci și de miile de petale colorate care le acoperă.

O altă zonă a parcului gigantic de flori este Cabanas, locul unde turiștii se pot relaxa în cabane cu draperii și perne de podea. Un loc perfect pentru a experimenta atmosfera hawaiană. Mai departe se poate vizita Castelul Floral, inspirat din tema Disney a ținuturilor magice. Dubai Miracle Garden găzduiește acest castel floral coborât parcă dintr-un regat fermecat, înconjurat de parfumul margaretelor și floarea soarelui. În nuanțe glorioase de verde și roșu, cetatea se ridică deasupra grădinii, cu turlele de flori multicolore și pline de parfum. Cele mai frumoase fotografii se pot face din vârful scărilor, de unde se poate surprinde întregul castel, la distanța potrivită.

În Parcul lacului, apa și florile fac o combinație minunată. Vilele florale și modelele 3D încărcate de flori se combină într-o explozie de nuanțe de culoare violet, verde, roșu, roz, portocaliu și albastru. Este locul perfect pentru fotografii și filmări pentru rețelele de socializare. Creaturile fantastice de pe malul apei sunt așezate lângă navele maritime, toate legate de temele florale ale Dubai Miracle Garden. În imensa grădină este amenajată și o Sală de așteptare, o altă zonă de relaxare semi-izolată, amplasată în jurul Parcului Lacului, oferind priveliștea relaxantă spre fântâni și flori, precum și un pic de umbră și răgaz.

Imensa grădină de flori este perfectă pentru o excursie, indiferent de vârstă sau de preferințele legate de călătorii, dar pentru florari este paradisul care îmbină plăcerea cu profesia. Luna aceasta, 37 de artiști florari din România au participat la un Masterclass pentru aranjamente florale în Dubai, unde au creat decorațiunile evenimentului anual „The Grand Ball of Monte Carlo”, organizat în celebrul hotel Burj Al Arab, din Dubai, pe 17 marti. Grupul a vizitat și faimoasa grădină gigantică de flori, unde plăcerea călătoriei s-a îmbinat perfect cu un workshop profesional pe care l-au oferit chiar florile… Am vizitat Miracle Garden, cea mai mare grădină naturală cu flori din lume, care mi-a oferit o adevărată lecție de viață. Nimic nu este mai minunat pentru un florist decât să se poată plimba printr-un astfel de muzeu al florilor, cu vile, castele, figurine gigantice făcute numai și numai din flori colorate și parfumate”, spune Alexandru Lupoiu, un tânăr artist floral din județul Dâmbovița, care acum se gândește să creeze aranjamente inspirate din Miracle Garden la florăria sa din orașul Fieni, chiar dacă vor fi de dimensiuni mai mici.

Miracle Garden este un obiectiv turistic unic în regiune și în lume, prin expoziția gigantică, organizată tematic, pe sectoare ale parcului, devenind una dintre cele mai frumoase destinații de agrement în aer liber din lume, ce impresionează mereu prin extravaganță. Dubai Miracle Garden funcționează asemenea unui parc de distracții, oferind servicii și facilități de ultimă generație, inclusiv parcare deschisă, parcare VIP, zone de relaxare, cameră de rugăciune, toalete, cameră de securitate, cameră de prim ajutor, cărucioare pentru vizitatori cu dizabilități, chioșc comercial și toate celelalte servicii moderne care să vină în sprijinul vizitatorilor. Costul unui bilet de intrare este 70 de Dirhami (circa 80 de lei) pentru adulți și 30 de Dirhami pentru copii, iar vizita poate dura oricât, nefiind o limită de timp. Chiar sunt încurajate perioadele de relaxare și picnicul în zonele special amenajate în stil specific arăbesc.

Sursa: https://www.antena3.ro/travel/cea-mai-mare-gradina-de-flori-din-lume-dubai-miracle-garden-669751.html

Ultimă oră

Același autor