11.1 C
Dâmboviţa
29 martie, 2024

Cel mai mare resort de golf din România se dezvoltă în Dâmboviţa cu 60 de milioane de euro

2632 afișări

Cel mai mare resort de golf din România va fi în comuna Niculeşti din judeţul Dâmboviţa, după o investiţie de 60 de milioane de euro realizată de omul de afaceri turco român Metin Doğan. Va include cel mai mare teren de golf, un country club şi un ansamblu rezidenţial de 5 stele.

Metin Doğan investeşte peste 60 de milioane de euro în dezvoltarea National Golf & Country Club, cel mai mare resort de golf din România, iar prima etapă a proiectului va fi finalizată anul acesta.

National Golf & Country Club se doreşte a fi un reper pe plan internaţional pentru comunitatea jucătorilor de golf. Acesta se dezvoltă în comuna Niculeşti, judeţul Dâmboviţa, şi va include cel mai mare teren de golf din Bucureşti şi din împrejurimi, un country club şi un ansamblu rezidenţial de 5 stele, dar şi facilităţi exclusiviste, pliate pe stilul de viaţă al pasionaţilor de golf şi al oamenilor care caută opţiuni pentru a se retrage din aglomeraţia urbană. Suprafaţa resortului este de 72 de hectare.

Prima etapă a proiectului urmează să fie finalizată pe parcursul anului 2023, când vor fi inaugurate terenul de golf, country club-ul şi aproape jumătate dintre vilele din ansamblul rezidenţial, în proporţie de peste 80% deja vândute. Resortul este prevăzut să fie complet finalizat până în 2025, când va ajunge la 170 de vile în ansamblul rezidenţial, toate cu vedere la terenul de golf şi la cele şase hectare de lacuri artificiale, şi va include şi un aparthotel, un SPA de lux, restaurante, săli de evenimente, piscine, terenuri de sport şi spaţii de joacă pentru copii. Toate clădirile din interiorul resortului vor fi dotate cu panouri solare.

„National Golf & Country Club a pornit de la ideea ambiţioasă de a crea un resort cu toate facilităţile pentru pasionaţii de golf din România şi din străinătate, dar şi un retreat pentru cei care îşi doresc un stil de viaţă conectat la natură, departe oraş. Cu 18 trasee championship size, terenul de golf este elementul central al proiectului. Astfel, susţinem comunitatea jucătorilor de golf să-şi urmeze pasiunea pe un teren care se remarcă la nivel european şi, prin Academia de Golf, contribuim la dezvoltarea acestui sport cu valenţe de stil de viaţă în România”, spune Metin Doğan, antreprenor cu investiţii în real estate şi energie verde în România şi Turcia.

Lucrările de construcţii pentru National Golf & Country Club au început în 2022, în contextul în care în Bucureşti şi în împrejurimi nu exista niciun teren de golf profesionist. Prin comparaţie, Bulgaria are în prezent 8 terenuri cu 18 trasee, iar la nivel european, cei peste 10 milioane de jucători au la dispoziţie peste 9.000 de terenuri unde pot practica acest sport.

În ultimii ani, apetitul pentru comunităţile de golf a crescut, iar pe piaţa locală de real estate începe să se contureze tot mai mult conceptul complexurilor rezidenţiale cu terenuri de golf şi facilităţi pentru toată familia. Totodată, turismul concentrat în jurul golfului reprezintă o industrie de peste 4 miliarde de euro la nivel european, valoare de care beneficiază destinaţiile europene capabile să acomodeze nevoile jucătorilor de golf.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 00:19

ieri, 23:36

ieri, 22:57

ieri, 22:35

ieri, 20:27

ieri, 10:50

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/cel-mai-mare-resort-de-golf-din-romania-se-dezvolta-in-dambovita-cu-60-de-milioane-de-euro-21758985

Ultimă oră

Același autor