16.8 C
Dâmboviţa
16 septembrie, 2024

Dâmboviţa – Femeie reţinută după ce a incendiat instalaţii electrice, pentru a recupera metalul pe care îl conţineau. Solul, afectat pe o suprafaţă de 20 de mp şi au fost degajate cantităţi mari de fum care ar putea pune în pericol sănătatea populaţiei

astăzi, 08:25

O femeie a fost reţinută după ce a incendiat instalaţii electrice, pentru a recupera metalul pe care îl conţineau anunţă IPJ Dâmboviţa, precizând că solul a fost afectat pe o suprafaţă de 20 de mp şi au fost degajate cantităţi mari de fum care ar putea pune în pericol sănătatea populaţiei. Acuzaţiile în acest caz sunt de ”incendierea oricărui tip de deşeu şi/sau substanţă obiect”.

”În dimineaţa zilei de 28 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară în localitatea Teţcoiu. În urma descinderii, poliţiştii au descoperit şi indisponibilizat 78 de kilograme de metal obţinut ca urmare a incendierii unor instalaţii electrice”, anunţă IPJ Dâmboviţa.

Totodată, cu sprijinul reprezentanţilor Gărzii de Mediu Dâmboviţa, s-a stabilit că solul a fost afectat pe o suprafaţă de 20 mp, iar prin arderea deşeurilor se generează în atmosferă cantităţi însemnate de fum care ar putea pune în pericol sănătatea populaţiei.

”În baza probatoriului administrat, poliţiştii au reţinut o femeie pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, fiind cercetată pentru comiterea infracţiunii de incendierea oricărui tip de deşeu şi/sau substanţă obiect, fapta prevăzută de art. 66 din O.U.G. nr. 92/2021”, precizează poliţiştii.

Joi, femeia va fi prezentată magistraţilor pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/dambovita-femeie-retinuta-dupa-incendiat-instalatii-electrice-recupera-metalul-il-contineau-solul-afectat-suprafata-20-au-degajate-cantitati-mari-fum-ar-putea-pune-pericol-sanatatea-populatiei-1922402529002024080821716040

Ultimă oră

Același autor