11.3 C
Dâmboviţa
4 mai, 2024

Duhneste Dambovita!

27 mai 2008

» De cateva zile, bucurestenii din zona Natiunile Unite-Piata Unirii sunt „condamnati” sa stea cu geamurile si usile ferecate din cauza duhorii emanate de albia secata a Dambovitei.

» In loc sa curete mizeria depusa pe fundul raului, Compania „Apele Romane” se pregateste sa umple din nou raul, din lipsa de fonduri.

De saptamana trecuta, bucurestenii care locuiesc in zona Natiunile Unite-Piata Unirii nu mai pot sa isi deschida nici macar pentru doua minute ferestrele ca sa le intre o gura de aer.

La cea mai mica tentativa de acest fel, prin geamurile abia crapate nu intra in nici un caz oxigenul necesar supravietuirii, ci o duhoare incredibila, care iti intoarce stomacul pe jos. Starea de asediu in care se afla bietii oameni este cauzata de secarea Dambovitei, fapt care a lasat neacoperite tone de mal imputit, pline nu numai de peste mort, ci si de… cadavre umane aflate in putrefactie. „Portiunea din Dambovita cuprinsa intre Piata Natiunile Unite si Piata Unirii a fost secata la solicitarea Procuraturii, care a descoperit saptamana trecuta un cadavru fara cap.

Desi au cautat si vinerea si sambata trecuta, scafandrii nu au reusit sa gaseasca bucata de corp care lipseste”, a declarat Cristi Teodorescu, directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor Ilfov-Bucuresti.

10 miliarde de lei pentru curatarea albiei

Chiar daca albia Dambovitei ar avea nevoie urgenta de salubrizare in forta, locuitorii din zona nu au nici o sansa sa scape in viitorul apropiat de duhoare, din cauza lipsei de fonduri.

„Pentru curatarea Dambovitei este nevoie de circa 10 miliarde de lei vechi, de care forul nostru de conducere – Administratia Nationala Apele Romane – nu dispune in acest moment.

Ca atare, incepand din aceasta dupa-amiaza (ieri – n.r.), vom incepe din nou sa umplem albia Dambovitei, procedura care va dura circa sase ore”, a mai spus Teodorescu.

Secarea raului nu a fost solicitata doar pentru cautarea cadavrului fara cap, ci si pentru demolarea celor doua diguri de pamant amplasate in amonte si in aval de Podul Grozavesti, impreuna cu conductele de deviere provizorii. „Interventia a fost necesara pentru realizarea pasajului rutier Basarab.

Digurile provizorii au fost construite in iulie 2007 pentru realizarea unei incinte uscate, in scopul largirii Podului Grozavesti”, a spus Gheorghe Udriste, directorul Directiei de Transporturi din cadrul municipalitatii.

» Presiune diminuata

Pe langa demolarea digurilor provizorii, golirea Dambovitei a fost ceruta si de viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu, cu scopul de a preveni crearea de presiune pe colectorul principal al orasului.

Codul galben de inundatii a fost deja ridicat, asa ca albia va fi din nou umpluta cu apa.

De cum ajungi în Irlanda, în special pe calea aerului, te izbește verdele liniștitor, de peste tot, ce-ți aduce aminte de lunile aprilie-mai din…

Patru din 10 români se declară fericiți cu nivelul de avuție personală din prezent, în timp ce 16% dintre respondenții la un studiu Revolut…

Sursa: https://romanialibera.ro/special/duhneste-dambovita-125510/

Ultimă oră

Același autor