26.3 C
Dâmboviţa
7 mai, 2024

Femeie ucisă și aruncată pe autostrada A1. Tudorel Butoi: Speța, în linie dreaptă. Omul nu este fulg de zăpadă

11.04.2024 11:24

FOTO: Captură video Antena 3 CNN

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a vorbit despre cazul femeii ucise și aruncate pe marginea autostrăzii A1 București – Pitești.

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a intervenit la un post de televiziune cu privire la cazul femeii, care a fost ucisă și aruncată pe marginea autostrăzii A1 București – Pitești. Anchetatorii au identificat victima, potrivit primelor date, femeia, originară din Teleorman era stabilită în București, iar de doi ani se afla într-o relație cu un bărbat, care o agresa atât fizic, cât și psihic, obligând-o chiar și să prostitueze.

Astfel, la audieri au ajuns atât sora victimei, cât și mai mulți suspecți, iar potrivit lui Butoi, cazul a intrat în ”linie dreaptă”.

”Cu speța noastră s-a intrat în linie dreaptă din momentul în care a fost identificată victima. În momentul în care identifici victima, știi cine este, te duci și formezi în jurul ei cercul de relații cu activitățile conflictuale, contradictorii, de sprijin, iată, de sexualitate, de gelozie, de răzbunare și toate celelalte în jurul cărora conturezi cercul de suspecți rezonabili.

Noi acum ne aflăm, Poliția se află acum în conturarea cercului de suspecți rezonabil, cei care ar fi avut un motiv să declanșeze un conflict. Și acum, problematica se pune pe adunarea dovezilor, pentru că te duci acasă la suspect și trebuie să îi faci omului dovada că a ucis. Că acolo sau în altă parte a ucis.

Iar sarcina aceasta revine acuzării, deci domnii procurori de la Dâmbovița. Sesizez că au forțe reunite, sprijin, Institutul de Criminalistică, Poliția Capitalei și toți ceilalți care trebuie să îi ajute”, a declarat psihologul criminalist Tudorel Butoi la Realitatea Plus.

Butoi: Dacă ai criminaliștii profesioniști, îl pui în cap

Întrebat cât de mult influențează ancheta și strângerea dovezilor, în contextul în care crima ar fi avut loc în urmă cu aproximativ o lună, Butoi a punctat că un profesionist poate pune ”în cap” un făptaș, chiar și la o perioadă lungă de la momentul crimei.

”Dumnezeu îl ajută pe criminalist. Așa știu eu din activitatea mea (…) Nu dau pe aici idei, dar greșește făptuitorul. El greșește și cu asta am spus tot. Dacă ai criminaliștii activi, profesioniști, care știu ce să caute, ce legături să facă, îl pui în cap. Omul nu este fulg de zăpadă și trebuie să se ducă la pușcărie pentru nenorocirea asta”, a concluzionat Tudorel Butoi.

Acest articol reprezintă o opinie.

11 apr 2024, 11:34

Sursa: https://www.dcnews.ro/femeie-ucisa-si-aruncata-pe-autostrada-a1-tudorel-butoi-speta-in-linie-dreapta-omul-nu-este-fulg-de-zapada_955598.html

Ultimă oră

Același autor