23.3 C
Dâmboviţa
27 iulie, 2024

Florin Petre, primarul din Crevedia, ne-a închis telefonul. Întrebarea care l-a enervat

15.02.2024 20:57

Am aflat pe surse că Florin Petre, primarul din Crevedia, comuna în care au avut loc explozii la o stație GPL, ar urma să candideze pentru încă un mandat. Așa că l-am contactat pe edil în speranța că ne va lămuri. Din contră. S-a supărat și ne-a închis telefonul.

Am primit informația că Florin Petre, actualul primar în funcție din Crevedia, vrea încă un mandat.

În timpul „turei” sale, Crevedia a cunoscut unul dintre dezastrele de care România a avut parte de-a lungul anului 2023 – explozia stației GPL, deținută de fiul primarului PSD din Caracal.

6 persoane au murit în urma nefericitului eveniment, iar mulți alți locuitori din comună au suferit pagube materiale majore. Bucățile de metal – inclusiv o parte din corpul unei cisterne – au picat precum artileria din cer, distrugând casele și curțile multora. Mulți au fost, de asemenea, puși în pericol.

Deși nu au fost formate legături directe între cauza exploziei și primarul localității, acesta a spus anul trecut că „știa despre existența stației, dar nu și despre funcționarea acesteia” – stația GPL având autorizația de funcționare retrasă încă din anul 2020. Mai mult, tot anul trecut, Florin Petre și alți funcționari publici din cadrul primăriei și-au mărit salariile. În privința primarului, acesta a beneficiat de o mărire cu 6.000 de RON. Motivul a fost că „nu li s-au mai mărit salariile din 2019”.

Rezultatul imediat a fost excluderea primarului Florin Petre din PSD, chiar dacă în decembrie apăruseră pliante electorale cu acesta și șeful PSD Dâmbovița.

Deoarece contactele DC News ne-au oferit informații „pe surse”, am dorit să verificăm veridicitatea acestora, așa că am sunat la „sursa” oficială – primarul Florin Petre.

Interviul nu a fost unul prea lung, astfel că imediat după ce am pus întrebările primarul s-a arătat deranjat – chiar enervat – de acestea, asta după ce ieri l-am sunat și ne-a spus că nu poate vorbi pentru că este ziua soției lui. Iar astăzi, inițial ne-a spus că nu poate vorbi, din nou, pentru că se află într-un scandal, dar să revenim peste două ore. Lucru pe care l-am făcut.

DC News: Nu voiam decât să vă întreb dacă e adevărat că urmează să candidați la alegerile locale pentru încă un mandat?

Primarul Florin Petre: E treaba dumneavoastră, sincer?

DC News: Sigur că da, am primit această informație și voiam să o confirm cu dumneavoastră.

Primarul Florin Petre: Și un primar în funcție nu are voie să candideze sau cum? Că nu înțeleg.

DC News: Deci este adevărat că veți candida?

Primarul Florin Petre: Dar ce să fie adevărat? Că se spune că voi candida? Poate nu voi candida, unde să candidez?

DC News: La locale.

Primarul Florin Petre: Am spus că… (pauză lungă).

DC News: Vă voi repeta întrebarea… (întrerupt).

Primarul Florin Petre: Nu mai repeteți dom’le nimic, n-ați auzit? Verificați-vă informațiile. O seară bună.

DC News: Păi cu dumneavoastră voiam să le verific…(închide apelul).

15 feb 2024, 19:44

Sursa: https://www.dcnews.ro/florin-petre-primarul-din-crevedia-ne-a-inchis-telefonul-intrebarea-care-l-a-enervat_949137.html

Ultimă oră

Același autor