10 C
Dâmboviţa
26 aprilie, 2024

Fostul rector al Universității „Valahia” din Târgoviște a MURIT într-un accident rutier

Publicat: 14/04/2023, 08:17

Fostul rector al Universității Valahia din Târgoviște, Ion Cucui, s-a stins în accidentul de la Ulmi, județul Dâmbovița, produs joi noaptea. Se pare că era singur în masină, când autoturismul scăpat de sub control s-a răsturnat.

Potrivit IPJ Dâmbovița, accidentul s-a produs în afara localității Nisipuri, pe drumul județean 720B.

„Polițiștii au constatat că un bărbat, de 73 de ani, în timp ce conducea un autoturism, ar fi părăsit partea carosabilă și s-ar fi răsturnat într-un șanț. Bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Din nefericire, victima a decedat”, a precizat purtătorul de cuvânt.

La sosirea salvatorilor, Ion Cucui era încarcerat în mașină aflată în șanț. Pompierii au intervenit rapid.

„La sosirea echipajelor de intervenție la locul indicat de apelant acestea au identificat un autoturism ieșit în afara părții carosabile. În urma evenimentului rutier a rezultat o persoană rănită, încarcerată, în stop cardio-respirator, care a fost extrasă din autoturism. Echipajele medicale au executat manevre de resuscitare”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Dâmbovita.

„Un om de o eleganță unică”

Din păcate, fostul rector nu a răspuns manevrelor. Ion Cucui era și consilier municipal la Târgoviște, din partea PSD.

Primarul municipiului a transmis un mesaj de condoleanțe: „ O veste foarte tristă! Colegul nostru din Consiliul Local Târgoviște, domnul Prof. Univ. Dr. Ion Cucui, Doctor Honoris Causa al Universității Valahia Târgoviște, a încetat în aceasta seară din viață, în urma unui accident de mașină! A fost un om de o eleganță unică, o personalitate marcantă a lumii academice românești, un profesionist desăvârșit și un coleg cum rar întâlnești. Dumnezeu sa-l odihnească”.

Pompierii asigură și măsurile de prevenire a incendiilor la locul evenimentului rutier.

Polițiștii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii accidentului rutier.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri externe –

01 May, 23:37

Video –

01 May, 23:36

Actualitate –

01 May, 23:29

Ultima oră

Știri politice –

01 May, 22:55

01 May, 21:33

01 May, 21:01

Sursa: https://www.gandul.ro/stiri/fostul-rector-al-universitatii-valahia-din-targoviste-a-murit-in-accident-rutier-19961144

Ultimă oră

Același autor