0.7 C
Dâmboviţa
marți, 31 ianuarie, 2023

(P) Au început forajele geotehnice pentru consolidarea planşeului de la Piaţa Unirii

Specialiştii fac săpături la mare adâncime pentru a verifica starea solului şi a fundaţiei pe care se sprijină structura planşeului vechi de 80 de ani.

Planşeul de beton din Piaţa Unirii, pe sub care trece Râul Dâmboviţa este inspectat în aceste zile de o echipă de experţi structurişti, a căror misiune este aceea de a obţine date relevante despre starea solului şi despre cât de avansat este gradul de uzură al fundaţiei pe care se sprijină o mare parte din Piaţa Unirii.

Vorbim aici despre o structură din fier şi beton, realizată în anii ’40, încadrată, conform expertizei din anul 2018, în clasa stării tehnice IV – nesatisfăcător, asupra căreia nu s-a mai intervenit vreme de mai bine de 80 de ani şi care are nevoie de măsuri urgente de consolidare şi de punere în siguranţă.

Acesta este motivul pentru care, timp de două săptămâni, specialiştii execută foraje geotehnice la o adâncime de 30 de metri de la nivelul solului, în şapte puncte diferite ale planşeului de la Piaţa Unirii.

Rezultatele intervenţiilor vor fi interpretate de experţi, urmând ca pe baza acestora, să fie stabilite în mod concret, atât soluţiile tehnice corespunzătoare ce urmează a fi aplicate pentru consolidarea planşeului, sumele necesare acestor lucrări dar şi durata lor.

Forajele ce se execută în momentul de faţă în zona Pieţei Unirii fac parte din cea de-a două etapă de expertizare a planşeului, într-o primă fază fiind realizate scanări ale întregii zone, precum şi investigaţii nedistructive, constând în analizarea mostrelor de beton şi fier pentru a se stabili gradul de uzură al structurii.

Rezultatele acestor investigaţii vor fi incluse în expertiza tehnică ce se realizează în vederea consolidării planşeului de la Piaţa Uniri şi care are ca termen de finalizare jumătatea lunii decembrie.

Ulterior, se va organiza o licitaţie publică în vederea realizării proiectului tehnic, urmând ca după întocmirea acestuia şi obţinerea tuturor avizelor şi a autorizaţiilor necesare, să fie dat ordinul de începere a lucrărilor propriu zise de consolidare a planşeului de la Piaţa Unirii, una dintre cele mai aglomerate şi tranzitate zone din Bucureşti, planşeu sub care se află atât caseta de apă a Bucureştiului, cât şi staţiile de metrou Unirii 1 şi Unirii 2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 09:25

ieri, 22:56

astăzi, 09:00

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/p-au-inceput-forajele-geotehnice-pentru-consolidarea-planseului-de-la-piata-unirii-21311994

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,043FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
14CititoriConectați-vă

Vaslui Plus