17.3 C
Dâmboviţa
30 aprilie, 2024

Politisti arestati pentru implicarea in doua omoruri

30 noiembrie 2009

Un fost politist de la Sectia 3 Politie Constanta, care a fost concediat in luna aprilie dupa ce si-a batut bunica, a fost arestat, sambata, sub acuzatia ca si-a omorat bunicul. Tot sambata a fost retinut, apoi arestat si un politist de la Sectia 13 din Capitala, dupa ce ar fi ajutat un suspect de uciderea unui tanar sa ascunda probe ale crimei.

Politistii de la Sectia 2 Constanta au fost alertati weekendul trecut la 112 despre faptul ca un barbat in varsta de 85 de ani a fost gasit mort de catre rude la domiciliul sau din Bulevardul Tomis. Victima locuia in acelasi apartament cu sotia, sora acesteia si nepotul sau, Adrian Dorobantu, fost agent la Sectia 3 Politie din Constanta. Criminalistii au descoperit multiple semne de violenta pe corpul batranului, iar toate indiciile conduc, conform acestora, catre comiterea unei crime de catre fostul politist. Potrivit rudelor victimei, nepotul-politist intentiona sa le ia batranilor apartamentul si ii ameninta ca o sa-i duca la azil. Vecinii batranului omorat povestesc ca Adrian Dorobantu obisnuia sa-si agreseze bunicii dupa ce consuma cantitati mari de alcool. De altfel, in luna aprilie a acestui an, acesta a fost dat afara din Politie tocmai in urma unui astfel de incident. Atunci, politistul si-a batut cu cruzime bunica, aceasta ajungand pe un pat de spital. Surse din politie ne-au declarat ca fostul politist suspect acum de crima a activat in trecut in structurile MApN, de unde s-a transferat in MAI in urma unor incidente asemanatoare.

Tot sambata, a fost retinut, iar apoi arestat si un politist de la Sectia 13 din Bucuresti. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat ca procurorii criminalisti l-au retinut pe politistul M.C. de la Sectia 13 sub acuzatia ca ar fi ajutat un inculpat intr-un caz de crima sa dezmembreze un autoturism, cu care fusesera transportata victima. „Politistul a participat la actiunea de dezmembrare a autoturismului, motorul de pe Volkswagen fiind mutat pe o alta masina”, a precizat Ciocan.

Totodata, politistul – M.C., in varsta de 39 de ani – este acuzat si de faptul ca, afland de la inculpat date despre omor, nu l-a denuntat, iar in luna iunie, cand a fost audiat in cazul de omor, a depus marturie mincinoasa si l-a informat pe suspect, ajutandu-l in schimbarea marturiei. Barbatul, un tanar in varsta de 23 de ani, a fost gasit mort, pe data de 29 martie, pe un teren aflat la confluenta dintre judetele Calarasi si Dambovita. Pe 20 octombrie, politistii bucuresteni au facut sapte perchezitii, la adrese din Bucuresti si judetele Teleorman si Dambovita, fiind cautate cinci persoane suspectate ca l-ar fi omorat pe tanar, pentru o datorie de o suta de lei. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei declara atunci ca tanarul ar fi fost batut cu pumnii, cu bate si cu picioarele, apoi ar fi fost luat cu o masina si abandonat la granita dintre Calarasi si Dambovita.

Agricultura are nevoie de două lucruri pentru a prospera. Lumina, care vine de la soare și apa, pe care o poți lua ori din…

Sursa: https://romanialibera.ro/special/politisti-arestati-pentru-implicarea-in-doua-omoruri-171313/

Ultimă oră

Același autor