16.8 C
Dâmboviţa
16 septembrie, 2024

Rareş Bogdan: L-aş putea întreba pe Sorin Grindeanu de ce de pe vremea fanarioţilor nu au mai intrat atâţia turci în România

astăzi, 22:45

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat că l-ar putea întreba pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ”de ce de pe vremea fanarioţilor nu au mai intrat atâţia turci în România”, el referindu-se la mai multe licitaţii din domeniul transporturilor câştigate de companii din Turcia. Rareş Bogdan a menţionat că nu înţelege atacurile lui Sorin Grindeanu la adresa PNL.

Rareş Bogdan a declarat, joi seară, la Digi 24, că, în urmă cu aproximativ 3 luni, PSD şi PNL au discutat despre o susţinere comună a unui candidat la alegerile prezidenţiale. Potrivit lui Bogdan, PSD a propus PNL să susţină un social-democrat pentru acest post şi invers, PNL a propus PSD să susţină un liberal. Nu s-a ajuns la un numitor comun atunci, iar acest lucru, a afirmat Rareş Bogdan, nu este o anormalitate.

”Singura anormalitate mi se pare nervozitatea şi cuvintele grele aruncate, spre exemplu, de Sorin Grindeanu. Pot să înţeleg că încearcă o poziţionare în interiorul partidului, în rest nu înţeleg. Pe Simonis nu îl bag în seamă, nu e important. Tudose e mai slobod la gură, e un om mai spumos, să spun aşa. Dar mă miră puţin Sorin Grindeanu, mai ales uitându-mă la istoricul său şi la problemele care au fost pe Transporturi în aceste ultime şase luni, mai ales cu privire la pierderea unor bani europeni şi mai ales la situaţia complicată de la Aeroportul Otopeni. Şi e singurul care mă miră în toată poziţionarea, pentru că în rest pot să îl înţeleg pe Paul Stănescu, pot să îl înţeleg pe Mihai Tudose, pe restul nu îi bag în seamă. Faptul că Sorin Grindeanu a venit cu un discurs extrem de agresiv la adresa PNL şi încearcă să şteargă cu buretele un istoric recent care nu l-ar face să facă acest lucru. Aşa că aş putea să îl întreb, dar nu o fac, pentru că cred că sunt probleme mai importante pentru România, ce facem cu energia, ce facem cu agricultura, ce facem cu fondurile europene”, a afirmat Rareş Bogdan.

Întrebat ce ar vrea să îl întrebe pe ministrul Transporturilor, Rareş Bogdan s-a referit la mai multe licitaţii câştigate de companii din Turcia.

”De exemplu, l-aş putea întreba de ce de pe vremea fanarioţilor nu au mai intrat atâţia turci în România câţi au intrat în mandatul domnului Grindeanu ca ministru al Transporturilor. Doar mă uit pe licitaţii, eu sunt un om care citesc. Nu îl acuz deloc, nu am de ce să îl acuz pe Sorin Grindeanu, doar spun că, dacă ar fi să îl întreb ceva, ar fi de ce de pe vremea fanarioţilor n-au mai intrat să câştige miliarde şi miliarde bani europeni companii de pe Bosfor şi nu companii de pe Someş, de pe Criş, sau de pe Dâmboviţa sau de pe Tamisa. Nu l-am acuzat deloc. Vă spun doar că e o situaţie interesantă. De ce să îl acuz? Candidează la ceva Sorin Grindeanu? Vi se pare aşa de important? Dacă l-aş acuza de ceva, l-aş acuza de momentul OUG 13. Eu în general nu acuz pe nimeni”, a afirmat Rareş Bogdan.

Sursa: https://www.news.ro/politic-intern/rares-bogdan-l-as-putea-intreba-pe-sorin-grindeanu-de-ce-de-pe-vremea-fanariotilor-nu-au-mai-intrat-atatia-turci-in-romania-1922404529522024082221716937

Ultimă oră

Același autor