12.5 C
Dâmboviţa
29 martie, 2024

RATB s-a răzgândit în privința denumirii a două stații de autobuz „Colectiv”

Publicat: 19/01/2016, 11:50

„Dupa tragedia din Clubul Colectiv, in atmosfera de emotie din perioada imediat urmatoare, am primit sugestii din partea unora dintre calatorii nostri ca o statie RATB sa poarte numele Colectiv, in memoria tinerilor care si-au pierdut viata in nefericitul eveniment. Am dat curs acestor propuneri si am decis ca statiile ‘Pasaj Marasesti’, cea amplasata pe Bd. Marasesti (linii de tramvai 23 si 27), precum si cea amplasata pe Splaiul Independentei (linia 312 de autobuze), sa poarte numele ‘Colectiv’.

Selectia acestor statii a avut in vedere, in primul rand, apropierea de Clubul Colectiv, dar si faptul ca in reteaua RATB mai exista inca doua statii, cu denumirea ‘Bulevardul Marasesti’, care evoca evenimentul istoric din Primul Razboi Mondial si care sunt importante pentru reteaua noastra, avand in vedere fluxurile mari de calatori care le utilizeaza.

La scurt timp dupa aparitia comunicatului de presa, au urmat reactiile, unele pro altele contra, asa cum este firesc. Insa am constatat ca opiniile critice erau numeroase si vehemente, fapt ce necesita fie o explicatie, fie o alta masura.

In acest context, am considerat ca este bine sa cautam o solutie prin care sa ajungem la un compromis, astfel incat sa nu lezam sensibilitatea celor care doreau ca statiile sa ramana cu vechea denumire, in memoria ostasilor cazuti pe campul de lupta la Marasesti, dar sa avem si o statie cu denumirea ‘Colectiv’. A fost aleasa de aceasta data statia ‘Dambovita’, amplasata pe Splaiul Independentei, pe traseul liniei de autobuze 312.

Prin urmare, statiile ‘Pasaj Marasesti’ au ramas cu vechea denumire, iar statia ‘Dambovita’ poarta denumirea ‘Colectiv’, incepand din data de 23.12.2015″, au spus reprezentanții RATB, scrie

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

05 Apr, 23:28

Știri –

05 Apr, 23:00

Marius Tucă Show –

05 Apr, 22:57

Ultima oră

Social –

05 Apr, 22:56

Știri externe –

05 Apr, 22:53

Sănătate –

05 Apr, 22:37

Sursa: https://www.gandul.ro/stiri/ratb-s-a-razgandit-in-privinta-denumirii-a-doua-statii-de-autobuz-colectiv-14969687

Ultimă oră

Același autor