20.2 C
Dâmboviţa
30 aprilie, 2024

Românii, înregistrați de Ministerul de Interne. Despescu a explicat de ce sunt necesare softurile de înregistrare și cum ajută comunitatea / video

17.04.2024 10:38

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Chestorul general Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a fost invitat la emisiunea „Culisele Justiției”, de pe DC News și DC News TV, unde a vorbit despre softurile de înregistrare.

Chestorul general Bogdan Despescu a vorbit despre nevoia de achiziție a softurilor de înregistrare. Potrivit acestuia, în cazul crimei din Dâmbovița, autoritățile au fost nevoite să vizioneze ore întregi de înregistrări pentru a putea prinde făptașul. Camerele de supraveghere sunt foarte importante în astfel de cazuri, iar aceste softuri nu vor face decât să ușureze munca autorităților și să le ajute în soluționarea rapidă a cazului.

„Nu știu dacă puteți să-mi spuneți ceva despre camerele de înregistrat, imaginile pe care le-ați luat din foarte multe zone, din mai multe județe în cazul din Dâmbovița. V-au ajutat sau nu? Vreau să vă întreb de acest soft. Era discuția că românii vor fi înregistrați de Ministerul de Interne.” , a spus Laura Duță.

„În toate cazurile ce au legătură cu spațiul public, camerele ne ajută. Este normal să ne ajute, sunt anumite direcții pe care le urmăm, pe care le accesăm după ce stabilim ceva pe camere și completăm probatoriul. Deci și în cazul acesta camerele sunt de ajutor, așa cum sunt și într-un caz de furt, chiar și un accident de circulație. Camerele sunt foarte importante.

Revenind la softuri. Dezbaterea a fost intensă și poate dacă nu a explicat cineva, a lăsat așa o urmă de neclaritate. Vă dau un exemplu în cazul de la Dâmbovița. Colegii noștri colectează foarte multe înregistrări video de pe zona unde a fost găsit cadavrul și bineînțeles din București. E o arie foarte mare, kilometri, înregistrări de sute de ore.

Noi ne dorim ca prin unul din cele două softuri să avem posibilitatea ca imediat după ce am colectat toate aceste înregistrări, prin softul respectiv, să stabilim ce ne interesează. Ne interesează un autoturism care face obiectul nostru. Care este menirea noastră? Să clarificăm repede situația, să identificăm autorul, să prezentăm opiniei publice ce s-a întâmplat, să prindem autorul.

Stăm să vizionăm sute de ore în sute de ore sau folosim un soft care în câteva ore ne dă un rezultat? De aici plecăm! Nu că ajută numai Poliția, ajută comunitatea. Prin această modalitate rapidă ajungem acolo unde trebuie să ajungem.”, a spus chestorul.

„Nimic nu se face în afara dosarului penal”

Potrivit acestuia, nimic nu se va face în afara dosarului penal și în afara procedurii, iar rezultatele vor fi rapide, cazurile putând fi soluționate mai ușor.

„Oricum interveneați și luați aceste imagini și până acum.” , a completat Laura Duță.

„Da! Și acum le vizionăm fizic, dar dacă vom avea acest soft îi dăm ceea ce înseamnă căutare pe dosarul penal, nimic nu se face în afara dosarului penal, nimic nu se face în afara procedurii și într-un asemenea caz, cu sute de ore de vizionat, vom avea un rezultat rapid și vom merge mai departe în administrarea probatoriului.”, a spus chestorul general Bogdan Despescu la emisiunea „Culisele Justiției”, de pe DC News și DC News TV.

17 apr 2024, 09:28

Sursa: https://www.dcnews.ro/romanii-inregistrati-de-ministerul-de-interne-despescu-a-explicat-de-ce-sunt-necesare-softurile-de-inregistrare-si-cum-ajuta-comunitatea-video_956187.html

Ultimă oră

Același autor