21 C
Dâmboviţa
29 martie, 2024

Un tânăr român condamnat a fost adus din Italia. Altul a fost arestat pentru infracţiuni comise în Anglia

Un bărbat de 26 de ani, urmărit internaţional după ce a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 6 pentru infracţiuni rutiere şi nerespectarea ordinului de protecţia, a fost adus din Italia, iar altul, din Dâmboviţa, condamnat pentru sclavie şi alte infracţiuni grave în Anglia, a fost arestat.

Tânăr român condamnat, adus din Italia, altul arestat pentru infracţiuni comise în Anglia

Poliţia Română a anunţat sâmbătă că în urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile din Italia, a fost preluat din acest stat, în 20 martie, un bărbat de 26 de ani, care era urmărit internaţional, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din România. Acesta a fost preluat de reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru a fi depus într-un penitenciar, pentru ispăşirea pedepsei.

Pe numele bărbatului, Judecătoria Sectorului 6 a emis, la data de 6 iunie 2022, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 3 ani şi 7 luni de închisoare, pentru infracţiuni la regimul rutier şi nerespectarea măsurilor stabilite prin ordinul de protecţie provizoriu. La data de 16 ianuarie 2023, în urma schimbului de date şi informaţii cu autorităţile din Italia, acesta a fost depistat. Schimbul de date cu autorităţile italiene a fost efectuat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Capitalei, prin intermediul ataşatului român din Italia şi prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul SIRENE.

De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dâmboviţa, cu sprijinul poliţiştilor de la Poliţia oraşului Găeşti, au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Marea Britanie, pe numele unui bărbat, de 22 de ani, din Potlogeni-Deal, pentru comiterea a 29 de infracţiuni de sclavie, trafic de persoane, pornografie infantilă, proxenetism, act sexual cu un minor şi trafic de droguri. Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, faţă de acesta fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestarea Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Potrivit Poliţiei Române, în luna martie, în urma activităţilor de căutare şi identificare, au fost depistate sau a fost clarificată situaţia a 341 de persoane urmărite la nivel naţional. Dintre acestea, 255 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, iar 45 aveau mandate de arestare preventivă. Totodată, au fost depistate 28 de persoane care aveau emise mandate europene de arestare, iar faţă de 11 persoane au fost dispuse sentinţe penale de internare în unităţi medicale de specialitate.

De asemenea, în luna martie, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale, au fost depistate 1.062 de persoane dispărute, 736 fiind minori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 14:18

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/un-tanar-roman-condamnat-a-fost-adus-din-italia-altul-a-fost-arestat-pentru-infractiuni-comise-in-anglia-21754568

Ultimă oră

Același autor