16.5 C
Dâmboviţa
8 septembrie, 2024

Unul dintre proprietarii stației GPL care a explodat în Crevedia căuta pe Internet afecțiuni ce l-ar putea scăpa de închisoare

13.06.2024 19:36

13.06.2024 19:30

Ionuț Doldurea, unul dintre proprietarii stației GPL implicată în incident, fiul primarului din Caracal, a fost surprins căutând pe Internet, după tragedie, informații despre țările fără acorduri de extrădare sau afecțiuni care te scapă de închisoare.

Procesul-verbal al analizei datelor din dispozitivul folosit de Ionuț Daniel Doldurea a relevat că motorul de căutare SAFARI a fost utilizat pentru a căuta informații precum: țări fără tratate de extrădare, afecțiuni mentale care exclud închisoarea și boli ce permit evitarea detenției, conform rechizitoriului procurorilor.

Cei doi proprietari ai stației de GPL din Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, au fost aduși în fața justiției de către Parchetul General pentru comiterea infracțiunilor de distrugere din culpă și nerespectarea normelor legale privind securitatea și sănătatea în muncă, în contextul exploziilor din 26 august 2023, soldate cu decesul a șase persoane și rănirea altor 54.

Ionuț Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, care a câștigat un nou mandat de primar duminică

În procesul judiciar a fost adusă în fața instanței și compania celor doi, Flagas SRL, deținătoarea stației GPL din Crevedia. Ionuț Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, care a câștigat un nou mandat de primar duminică.

În data de 26 august 2023 a avut loc o tragedie în timpul unui transfer de gaz între două cisterne. Exploziile care au urmat au dus la moartea a șase persoane și rănirea a 54, cu opt case distruse complet și alte 80 parțial.

Potrivit procurorilor, incendiul și exploziile au fost generate de scurgerile de gaze provenite de la autocisternele sau cisternele de depozitare amplasate în curtea companiei, în combinație cu prezența unei surse de aprindere.

La clădirea din Crevedia nu se puteau efectua operațiuni cu GPL (cum ar fi depozitarea sau transvazarea), deoarece locația respectivă nu deținea avizele și autorizațiile necesare de la instituțiile competente.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Răcari din judeţul Dâmboviţa, conform Antena 3 CNN.

Sursa: https://www.dcnews.ro/unul-dintre-proprietarii-statiei-gpl-care-a-explodat-in-crevedia-cauta-pe-internet-afectiuni-ce-l-ar-putea-scapa-de-inchisoare_962601.html

Ultimă oră

Același autor