10.3 C
Dâmboviţa
29 martie, 2024

Zanzibar devine una dintre destinațiile exotice preferate ale românilor în 2023

Zanzibar, insula exotică care îmbină perfect istoria, cultura, plajele frumoase și vegetația sălbatică diversă, aparținând de statul african Tanzania, este din ce în ce mai atractivă pentru românii în căutare de aventură și relaxare. În primul trimestru al anului 2023, numărul de turiști a crescut cu 30% față de aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce demonstrează creșterea interesului pentru această destinație. Această evoluție se datorează ridicării restricțiilor impuse de pandemie și a recomandărilor pozitive ale turiștilor care au vizitat insula în perioada pandemiei. La ora actuală, peste 20 de investitori români dețin acum structuri de cazare pe această insulă.

Cel mai mare grup hotelier din Zanzibar deținut de investitori români este

. Proiectul a debutat în 2021, în plină pandemie, iar prima locație deschisă a fost Mambo Beach Villas***, în Matemwe, o stațiune renumită pentru liniștea și relaxarea pe care o oferă. Resortul deținut de români se întinde pe o suprafață de 5.000 mp și are o capacitate de 11 camere, sub formă de bungalow-uri.

A doua locație, Mambo Boutique Nungwi**, situată la un minut de plajă în stațiunea Nungwi, a fost deschisă în octombrie 2022. Această stațiune este cea mai căutată de turiști și oferă o efervescență a vieții de noapte și un ocean puțin afectat de reflux. Boutique hotelul are o capacitate de 6 camere.

A treia locație, Mambo Inn Nungwi***, un hotel complet nou utilat, a fost inaugurată în luna februarie a acestui an, tot în zona Nungwi. Amplasat la doar 50 m de țărmul oceanului, hotelul are o capacitate de 10 camere.

Mambo Ocean Resort****, situat în Pwani Mchangani, este cea mai mare locație deținută de români și va fi inaugurată pe data de 1 mai 2023. Resortul se întinde pe o suprafață de 13.000 mp și oferă o capacitate de 21 de camere, inclusiv 8 camere deluxe. Pe lângă cele două piscine și plaja privată, resortul are o grădină exotică și două restaurante, unul fiind amplasat chiar pe plajă.

Această destinație exotică este tot mai populară printre turiștii români, care sunt atrași de frumusețea locului și de costurile mai mici față de alte destinații exotice. De asemenea, Zanzibar primește mulți turiști francezi, care sunt încântați de simplitatea și frumusețea locurilor de aici. În general, majoritatea turiștilor sunt europeni, dar sunt prezenți și turiști din alte țări.

Comunitatea de români stabiliți în Zanzibar deține nu doar hoteluri, ci și alte afaceri și mulți locuiesc aici cu familia. Încă există români care dețin hoteluri în alte stațiuni, precum Paje, Jambiani sau Kiwenga.

Deși perioada de Paște nu reprezintă un moment de vârf pentru turiștii români în Zanzibar, cei care au ales să petreacă această sărbătoare aici au fost întâmpinați cu preparate și atmosferă de Paște. Într-un an anterior, turiștii români au beneficiat de o gamă variată de preparate și au împărtășit experiențe autentice, făcând sărbătoarea și mai specială.

”În timp ce multe destinații exotice se concentrează pe lux și exclusivitate, Zanzibar se diferențiază prin autenticitatea și simplitatea sa. Insula emană o energie pozitivă și unică în lume, fiind o perfectă comuniune a omului cu natura. Turiștii care aleg să viziteze insula înțeleg că viața înseamnă mult mai mult decât bani, tehnologie sau branduri și că bucuria și fericirea sunt obținute prin simpla apreciere a lucrurilor importante din viață. Această destinație exotică unică este cu adevărat un loc de refugiu pentru cei care caută să evadeze din agitația orașelor și să se bucure de frumusețea naturală a lumii”, declară Mihai Ioniță, inițiatorul și reprezentantul grupului hotelier

în Zanzibar.

Cât costă să ajungi și să își petreci vacanța în Zanzibar?

Destinația preferată de vacanță a românilor se îndreaptă tot mai mult către insula exotică Zanzibar. În ultimii trei ani, peste 20 de investitori români și-au pus amprenta pe piața hotelieră locală, demonstrând încrederea în potențialul acestei destinații. Dacă te gândești să îți petreci următoarea vacanță în acest colț de rai, ai nevoie de informații clare și la obiect despre costurile implicate.

Începând cu biletul de avion, trebuie să ții cont că prețurile variază între 600 și 1000 de euro de persoană, în funcție de compania aeriană aleasă și perioada de călătorie. În privința cazării, alege cu încredere perioadele iunie-septembrie sau decembrie-martie, când este sezonul estival, iar prețurile la hoteluri sunt mai accesibile. Un sejur într-o cameră de 3* poate costa în medie 40-60$/zi, iar la un hotel de 5* exclusivist cu all-inclusive, tarifele pot ajunge până la 300-500$/zi.

Dacă ești un explorator înrăit și îți dorești să încerci street food-ul local, ai putea cheltui undeva între 1-2$ pentru o masă. Dacă preferi să mănânci la un restaurant normal, tarifele se ridică la 8-12$/persoană. Pentru excursii, un pachet de bază costă în medie între 250-300$ de persoană, pentru 5 zile de activități. Dacă vrei să mergi într-un safari, prețurile pornesc de la 350-400$ pentru o zi, în funcție de durata excursiei.

Toate aceste costuri se adună, iar prețul unui sejur de 7 zile pentru două persoane, excluzând biletul de avion, ajunge undeva la 1.500$.

În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.

O monedă euro digital va oferi posibilitatea de a alege în ceea ce privește efectuarea plăților și nu este un proiect „Big Brother” care…

Dezvoltatorul River Development anunță închirierea unui spațiu de 3.780 mp Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în clădirea London din Sema Parc, în urma unui proces…

Islanda a autorizat marţi pentru prima dată realimentarea submarinelor nucleare americane în largul coastelor sale, facilitând întărirea supravegherii Atlanticului de Nord, zonă de contact…

Sursa: https://romanialibera.ro/lifestyle/travel/zanzibar-devine-una-dintre-destinatiile-exotice-preferate-ale-romanilor-in-2023/

Ultimă oră

Același autor