10.7 C
Dâmboviţa
21 februarie, 2024

Cheiul Dâmboviței din Capitală va fi transformat într-un traseu de promenadă

Sursa: flickr.com

Publicat la 19 martie 2023, 16:01

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat că își dorește ca zona Cheiul Dâmboviței Unirii – Izvor, Splaiul Independenței, Pod Unirii – Pod Izvor să devină un adevărat spațiu public destinat petrecerii timpului liber, un traseu de promenadă urbană.

a transmis că

Independenței va fi transformat dintr-o barieră într-un element de conectivitate cu centrul orașului, legând, printr-un traseu pietonal și de biciclete, Podul Unirii, Centrul Istoric, Calea Victoriei și Parcul Izvor.

În cadrul proiectului, vor fi construite

, așezate în continuarea actualului trotuar, precum și platforme de belvedere în zona Izvor, va fi restaurat podul pietonal, va fi reconfigurată pista pentru bicicliști și vor fi amenajate spații verzi.

„Pentru acest obiectiv, a cărui valoare totală este de aproape 37 de milioane de lei fără TVA, avem deja aprobați indicatorii tehnico-economici, iar acum ne aflăm în faza de finalizare a proiectului tehnic. După obținerea tuturor avizelor vom putea lansa și licitația pentru execuția lucrărilor”, a spus Nicușor Dan.

Panouri digitale de informare pentru stațiile

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a mai anunţat, săptămâna trecută, că aproximativ 1.000 de

, din cele 2.271 existente la nivelul Bucureştiului, vor avea panouri digitale de informare. Finanţarea proiectului depus de Municipiul Bucureşti, în parteneriat cu sectoarele 2-6, este de aproximativ 5,7 milioane euro, a adăugat edilul general.

„Aproximativ 1.000 de staţii de transport public (din cele 2.271 existente la nivelul Municipiului Bucureşti) vor avea panouri digitale de informare. În acest sens, am semnat contractul de finanţare, prin PNRR, cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Proiectul a trecut atât de etapa consultării publice, cât şi de discuţiile tehnice, urmând ca în curând să fie lansat studiul de fezabilitate”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook.

Edilul a mai spus că finanţarea proiectului depus de Municipiul Bucureşti, în parteneriat cu sectoarele 2-6, este de aproximativ 5,7 milioane euro.

„Prin digitalizarea panourilor, călătorii vor afla, în timp real, programul de circulaţie a vehiculelor, vor şti cât mai au de aşteptat şi ce variante de traseu au la dispoziţie. Informarea călătorilor se va face atât vizual, cât şi audio. Vom contribui, astfel, la realizarea unui transport public civilizat, care va deveni mult mai atractiv pentru călători”, a completat Dan.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Publicat in categoriile:

Ne puteți urmări pe

sau pe

Revista presei

Romania TV

DC News

Stirile Kanal D

Doctorul Zilei

Rețete și vedete

Evenimentul Istoric

Animal Zoo

Capital Comunicate

EVZ Comunicate

Editura de carte

Sursa: https://evz.ro/cheiul-dambovitei-din-capitala-va-fi-transformat-intr-un-traseu-de-promenada.html

Ultimă oră

Același autor