16.9 C
Dâmboviţa
30 aprilie, 2024

Comisarul european Nicolas Schmit şi ministra Muncii Simona Bucura-Oprescu au vizitat, sâmbătă, o fabrică de confecţii şi au discutat cu tinerii din Dâmboviţa despre provocările pieţei muncii

sâmbătă, 18:26

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale Nicolas Schmit şi ministra Muncii Simona Bucura-Oprescu au vizitat, sâmbătă, o fabrică de confecţii, care reprezintă un model de succes în ceea ce priveşte încheierea de convenţii pentru programe de ucenicie, şi au discutat cu tinerii din Dâmboviţa despre provocările pieţei muncii.

„Din totalul de 256 de angajaţi ai companiei, 118 sunt ucenici, angajatorul beneficiind de #subvenţii acordate prin proiecte europene, dar şi cu finanţare acordată din Bugetul Asigurărilor pentru Şomaj, precum şi de alte măsuri active de subvenţionare a locurilor de muncă ocupate de persoanele din grupuri defavorizate. După finalizarea formării profesionale, doar 4 dintre ucenici au plecat, restul fiind şi acum angajaţii firmei din Târgovişte”, arată postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Cei doi demnitari au vizitat fluxul de activitate al fabricii şi au discutat cu beneficiarii programelor de ucenicie la locul de muncă, ministra Simona Bucura-Oprescu mulţumind comisarului european pentru sprijinul acordat României.

„Au fost finanţate deja locuri de muncă, programe de ucenicie, unele dintre acestea le-am văzut chiar în această dimineaţă împreună. Deci ceea ce aţi realizat în acest mandat pentru piaţa muncii din România este foarte concret şi rezultatele se văd şi aici, la Dâmboviţa. Fabrica pe care am vizitat-o arată că banii europeni care vin în România aduc plusvaloare, locuri de muncă, bunăstare pentru români. Este foarte important ca aceste programe să continue. Fondurile europene sunt indispensabile în ceea ce priveste susţinerea angajatorilor, creşterea competenţelor şi abilitatilor angajatilor şi, nu în ultimul rând, dezvoltarea pieţei muncii din România”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, conform sursei citate.

Vizita în judeţul Dâmboviţa a continuat cu o întâlnire a celor doi demnitari cu tinerii, în Cetatea Medievală a Chindiei, tema discuţiei fiind „Tineri pentru Europa, Europa pentru tineri”.

În acest context, comisarul european Nicolas Schmit a fost provocat să răspundă mai multor întrebări ale tinerilor privind situaţia pieţei muncii europene, perspectivele pieţei muncii europene sau economia socială.

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale a răspuns fiecărei întrebări, făcând referire la măsurile luate pentru reducerea diferenţelor salariale între statele membre, la nevoia de a creşte competeneţele generaţiilor tinere, precum şi la oportunităţile oferite pentru ca aceştia să se integreze pe piaţa muncii, mai spune sursa menţionată..

De asemenea, Nicolas Schmit a explicat tinerilor cât de importantă este susţinerea economiei sociale, în opinia sa aceasta având rolul de a aduce oamenii împreună, întrucât funcţionează pe principiul solidarităţii, ajutând persoanele vulnerabile să îşi găsească un loc în piaţa muncii.

Sursa: https://www.news.ro/social/comisarul-european-nicolas-schmit-si-ministra-muncii-simona-bucura-oprescu-au-vizitat-sambata-o-fabrica-de-confectii-si-au-discutat-cu-tinerii-din-dambovita-despre-provocarile-pietei-muncii-1922402606572024041821550036

Ultimă oră

Același autor