20.2 C
Dâmboviţa
8 mai, 2024

Crevedia după dezastru. Restricțiile de trafic se mențin și luni

Publicat la 28 august 2023, 10:17

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Sâmbătă seara au avut loc mai multe explozii puternice la o stație GPL din Crevedia. În urma deflagrațiilor, peste 50 de persoane au fost rănite, iar două și-au pierdut viața. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A a fost blocat complet. Luni, circulația rămâne oprită.

Explozii puternice s-au produs sâmbătă seara la o stație GPL din localitatea Crevedia, judeţul

. Deflagrațiile au fost urmate de un incendiu, iar

au luptat timp de ore bune cu flăcările. În timpul celei de-a doua explozii, 43 de angajați MAI au fost răniți, unui având arsuri grave. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A a fost blocat complet.

Luni, 28 august, Centrul Infotrafic a anunțat că circulația rutieră va fi în continuare oprită. Traficul este blocat pe ambele sensuri ale DN 1A, în localitatea Crevedia. Măsurile rutiere au fost luate pentru ca anchetatorii să poată face cercetările necesare.

Șoferii folosesc rutele alternative: pe sensul către Ploieşti – DC 77A – DJ 701B – DN 7 Tărtăşeşti, iar pe celălalt sens – DJ 101B Periş – Tâncăbeşti – DN 1.

Mărturii ale oamenilor care locuiau lângă stația GPL din Crevedia

Persoanele care locuiesc sau au afaceri în apropierea stației

au făcut mărturisiri. Aceștia spun că dacă nu ar fi părăsit zona la timp, cel mai probabil erau morți. Mulți dintre ei au pierdut tot ce au strâns o viață, iar acum vor să obțină despăgubiri.

Locuitorii din Crevedia spun că în curtea cu stația GPL, cisternele intrau și ieșeau constant. Au fost făcute mai multe reclamații de-a lungul timpului din cauza mirosului de gaz, iar proprietarii au rămas fără autorizație. Cu toate acestea, stația încă funcționa.

O femeie care locuiește în zona stației GPL unde s-au produs

a povestit cu a fost momentul pentru vecini. Mulți au plecat doar cu hainele care le aveau pe ei. Au lăsat în urmă casele, mașinile și banii. Ea spune că în curte avea trei dubițe, iar pierderile familiei sunt de câteva miliarde.

„Erau în bucătărie, au simțit o bubuitură și au văzut cu coada ochiilor, că avem în spatele stației GPL casa, o flacără. S-au speriat, s-au ridicat, au ieșit cu copilul, a băgat soția copilul în mașină, copilul l-a luat așa în pampers, a plecat cum erau, și au reușit să plece din curte. Mai multe de atât, ce puteau să facă, când vezi că bubuie, ce poți să faci? S-au salvat, că nu știau ce urmează. I-am implorat să nu se întoarcă înapoi. N-au putut să scoată nici…nimic.

Avem pierderi imense…câteva miliarde. Aveam în casă bani și casă destul de mare. Aveam 3 dubițe în curte. Am văzut cetățeni străini dar nu știu dacă erau cazați acolo. Eu am văzut trecând de-a lungul timpului oamenii, străinii, nepalezi…sau ce Dumnezeu sunt săracii. Dar nu știam că sunt cazați acolo”, a spus Doina Iliesc, locuitoare din zonă, potrivit Digi24.

Stația GPL funcționa chiar dacă nu mai avea autorizație

Locuitorii din Crevedia spun că, deși au făcut numeroase plângeri și firma nu mai avea autorizație, cisternele intrau și ieșeau zilnic din acea curte. Doina Iliescu spune că l-a sunat pe administrator în urmă cu câteva luni, iar acesta i-ar fi spus că nu mai are activitate la stația respectivă.

Legat de modul în care s-au comportat autoritățile, femeia spune că aceștia au acționat exemplar. Nu are nimic de reproșat și consideră că nu ar fi putut face nimic mai mult decât au făcut. Femeia spune că unii dintre vecinii ei au fost problematici. Oamenii nu voiau să își părăsească casele sau bunurile din ele.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/crevedia-explozii-statie-gpl.html

Ultimă oră

Același autor