16.9 C
Dâmboviţa
30 aprilie, 2024

Dâmboviţa: Trei persoane reţinute de procurori pentru introducerea de cocaină şi canabis, din Spania / Ei au ascuns drogurile printre alimente şi haine, folosind o firmă de coletărie – VIDEO

duminică, 12:13

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus sâmbătă reţinerea a trei inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, trafic international de droguri de risc şi mare risc şi complicitate la infracţiunile de trafic de droguri de risc şi mare risc. Astfel, în intervalul 31 martie – 5 aprilie, unul dintre inculpaţi, ajutat de ceilalţi doi au introdus din Spania în ţară, prin intermediul unei firme de coletărie, cocaină şi canabis, ascunse prin alimente şi haine.

„Din materialul probator administrat a rezultat că, în perioada 31 martie – 05 aprilie 2024, unul dintre inculpaţi cu sprijinul celorlalţi doi, a introdus în ţară din Spania, prin intermediul unei firme de coletărie, cantităţile de peste 50 grame cocaină şi 150 grame canabis şi rezină de canabis, ascunse printre diverse produse alimentare şi obiecte textile. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate seminţe de canabis, obiecte destinate porţionării drogurilor sau purtând urme de substanţă, înscrisuri precum şi alte mijloace de probă”, arată comunicatul de presă al DIICOT.

Sâmbătă, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Ploieşti, luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale din IPJ Dâmboviţa şi jandarmilor din cadrul IJJ Dâmboviţa.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, mai spune sursa citată.

DIICOT face precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa: https://www.news.ro/justitie/dambovita-trei-persoane-retinute-de-procurori-pentru-introducerea-de-cocaina-si-canabis-din-spania-ei-au-ascuns-drogurile-printre-alimente-si-haine-folosind-o-firma-de-coletarie-video-1922401307002024041221550480

Ultimă oră

Același autor