24.6 C
Dâmboviţa
29 aprilie, 2024

Doi bărbați au pătruns într-un liceu din Târgoviște și au făcut „atmosferă” la clasă. Cazul, făcut public de un senator: „Se încearcă ascunderea gunoiului sub preș!”

Un incident care se adaugă tabloului haotic ce definește în prezent învățământul preuniversitar din România a fost dezvăluit de un senator de Dâmbovița.

Sursa foto: hepta / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

a dezvăluit, pe contul său de Facebook, că doi indivizi adulți, care au depășit, de mult, pragul anilor de liceu, au intrat într-un colegiu din Târgoviște și au perturbat o oră de

, la care preda un profesor suplinitor.

Popescu arată cum instituția de învățământ nu a informat Inspectoratul Școlar despre incident și acuză conducerea liceului că a încercat să mușamalizeze evenimentul.

El povestește în postarea de pe rețeaua socială că responsabilii unității de învățământ au fost interesați, cu precădere, să afle de unde are informațiile.

❗️❗️❗️Droguri și agresiuni sexuale în școli! Copii torturați la grădiniță! Sunt subiectele zilei, pe care le citim în…

Publicată de

„Zilele trecute mi s-a adus la cunoștință un incident care a fost tratat ca fiind lipsit de importanță sau pericol. Într-un colegiu din Târgoviște au pătruns doi indivizi care au asistat la o oră de sociologie. Ba chiar au deranjat desfășurarea normală a orei prin comportament.

Ce a făcut conducerea școlii? S-a asigurat că informația este reală, văzând înregistrările video. Și a informat polițistul local. Mie, personal, mi-a solicitat dezvăluirea sursei de informare.

După ce astăzi am stat de vorbă cu conducerea unității de învățământ, m-am deplasat și la Inspectoratul Școlar Județean. Doamna inspector general mi-a spus că nu a fost informată despre incident.

Senator: E clar că, la noi, de cele mai multe ori, gunoiul se ascunde sub preș!”

Șeful Poliției Locale, la care m-am deplasat ulterior, mi-a spus că i-a informat mai departe pe cei de la IPJ Dâmbovița. Fapt care, ulterior, nu s-a confirmat.

Aștept răspuns de la conducerea IPJ Dâmbovița, care a preluat informația mea și care sper că va identifica autorii și vom afla curând cum motivează cei doi indivizi prezența în școală și la ora de curs.

Este o întâmplare halucinantă, dar pentru că nu s-a soldat cu pagube sau victime, a fost trecută prea ușor cu vederea (…)

Ce s-ar fi întâmplat dacă elevii și profesorul ar fi fost sechestrați în sala de clasă? Ce să mai vorbesc despre cazurile reale din SUA, adevărate masacre, din care ar trebui cu toții să învățăm ceva? Sau nu trebuie să fim pregătiți pentru astfel de scenarii, crezând că se întâmplă doar în filme?

Este clar că la noi, de cele mai multe ori, gunoiul se ascunde sub preș. Mușamalizare! Până când?

Nu aș fi pornit acest demers, de a căuta răspunsuri la instituțiile statului, dacă nu ar fi fost vorba despre copii și despre siguranță și dacă cei din conducerea școlii ar fi urmat o procedură simplă, în loc să fie interesați mai degrabă din ce surse am avut eu informația”, afirmă senatorul Popescu.

IPJ Dâmbovița i-a depistat pe „liceenii întârziați” după postarea senatorului pe Facebook

Postarea este din data de 6 martie. După două zile, IPJ Dâmbovița a comunicat că „liceenii întârziați” au fost depistați.

„La data de 6 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școală s-au sesizat cu privire la faptul că, la data de 1 martie a.c., la o oră de curs desfășurată într-o unitate de învățământ de pe raza municipiului Târgoviște, ar fi participat două persoane care nu fac parte din colectivul școlii. Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că doi tineri, de 22 și 28 de ani, ar fi pătruns, fără drept, în incinta unității de învățământ și ar fi participat activ la o oră de sociologie, susținută de un profesor suplinitor”, a arătat IPJ Dâmbovița.

Conform sursei citate, cei doi tineri au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, cu amendă în valoare de 1.500 de lei fiecare. De asemenea, agentul de pază care desfășură serviciul la poarta secundară de acces a fost sancționat cu amendă în valoare de 200 de lei.

„Totodată, cadrele didactice au fost instruite cu privire la măsurile care trebuie să fie adoptate pentru prevenirea unor incidente, despre responsabilitățile profesorilor diriginți și ale celor care au atribuții de asigurare a serviciului pe școală”, se mai precizează în informarea IPJ Dâmbovița.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/locale/doi-barbati-patruns-liceu-targoviste-facut-atmosfera-clasa-senator-gunoi-sub-pres-703181.html

Ultimă oră

Același autor