18.3 C
Dâmboviţa
28 aprilie, 2024

Gândul: Ministrul Agriculturii, Florin Ionuţ Barbu, şi-a petrecut ziua cu fermierii

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a vizitat, sâmbătă târgul dedicat exclusiv produselor tradiţionale româneşti, „Poftim, din România!”, din parcul Tudor Arghezi din Sectorul 4.

„Până pe 3 decembrie 2023, bucureştenii şi nu numai sunt invitaţi să descopere şi să deguste o varietate impresionantă de produse locale, printr-un efort comun al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Primăriei Sectorului 4 şi al Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia”, transmit reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a vizitat sâmbătă, Târgul „Poftim, din România!”, de unde a cumpărat mai multe produse tradiţionale.

Ministrul Agriculturii şi-a cumpărat brânză, cozonac şi mere

„După şedinţe interminabile la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dezbateri şi o agendă programată la minut, ministrul Florin-Ionuţ Barbu consideră că “în zi de sărbătoare este important să nu pierzi legătura cu oamenii, cu cei care te-au votat şi şi-au pus speranţele în palma ta! Regăsirea cu fermierii şi bucuria cu care mă întorc de fiecare dată în mijlocul lor, îmi dă putere şi speranţă că fac tot ce pot pentru un viitor mai bun al neamului nostru.”

Astăzi, prezent la un Târg de produse tradiţionale româneşti din Capitală, ministrul Agriculturii s-a întâlnit cu fermieri, cu oameni simpli, cu cei care, cu mâinile pline de bătături, muncesc neodihnit pământul ca să-şi ţină copiii şi nepoţii la şcoală, pentru a putea pleca apoi la oraş spre un viitor mai bun. După ce-a fost prins într-o horă românească cu participanţii, ministrul a subliniat faptul că “gândul meu se îndreaptă astăzi şi către românii care sunt departe de casă, care aduc acum valoare şi se integrează într-o altă ţară europeană, dar care nu uită niciodată glasul pământului de unde au plecat şi care continuă să sărbătorească cu sufletul, oriunde s-ar afla, păstrând în inimă altarul casei părinteşti.”

Ca ministru al Agriculturii, Florin-Ionuţ Barbu a fost plăcut surprins că a sărbătorit Ziua Naţională a României alături de mulţi tineri îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale “semn că ne iubim tradiţiile, obiceiurile şi că din ce în ce mai mulţi tineri au simţit chemarea gliei străbune şi s-au relocat la sate, unde au revenit la îndeletniciri precum agricultura şi agroturismul. Asta mă determină să susţin cât mai multe proiecte cu scopul de a stimula tânăra generaţie să-şi asigure un viitor din agricultura românească!”

Ministrul Barbu a îndemnat astăzi toţi românii să sărbătorească aceste zile în familie, păstrând spiritul românesc şi bucurându-se alături de cei dragi!”, au transmis reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

Târgul este deschis şi duminică

„Cei ce sunt în căutarea de cadouri speciale au ocazia să achiziţioneze de la târg costume populare, dar şi obiecte decorative lucrate manual. Prezenţa meşterilor populari cu obiecte artizanale ne va duce cu gândul la satul românesc de altădată şi la datinile ce ne definesc ca popor.

Pe durata celor trei zile, organizatorii au pregătit surprize muzicale tradiţionale pentru a păstra spiritul autentic al sărbătorilor populare româneşti. Astfel, din comuna Voineşti, judeţul Dâmboviţa, Grupul Vocal ”Flori de Măr” va încânta publicul cu melodii populare şi colinde, iar ansamblul ”Plaiuri Muscelene”, din Câmpulung Muscel, îi va invita la joc şi voie bună pe toţi cei prezenţi”, transmit reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

Târgul va fi deschis până duminică 3 decembrie, inclusiv, de la 08.00 la 18:00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

ieri, 22:55

ieri, 22:32

ieri, 22:26

ieri, 20:35

ieri, 20:05

Sursa: https://www.mediafax.ro/politic/gandul-ministrul-agriculturii-florin-ionut-barbu-si-a-petrecut-ziua-cu-fermierii-22207442

Ultimă oră

Același autor