20.7 C
Dâmboviţa
5 mai, 2024

Sistemul de învățământ zdruncinat, din nou, de un caz ireal! Cinci elevi din Dâmbovița și-au violat două colege! Victimele abuzului aveau dizabilități

O școală din Dâmbovița a fost cutremurată din temelii de un caz de abuz. Două fete de 17 ani au fost violate, chiar de cinci dintre colegii lor de liceu.

25 apr. 2024, 21:04

Un caz din Dâmbovița șochează România, dezechilibrând puternic sistemul de învățământ de la noi din țară. Două fete de 17 ani au fost violate, chiar de cinci dintre colegii lor. Toți cei cinci agresori sunt minori. Unul dintre abuzuri s-a petrecut chiar în baia liceului, în timp ce al doilea a fost în plină stradă într-o stație de autobuz. Amebele fete abuzate sunt cu dizabilități și stau în plasament la două familii. În acest context dramatic, reacția directoarei unității de învățământ a fost absolut halucinantă, iar la nivelul școlii nu au fost luate măsuri de vreun fel.

Una dintre fetele care au căzut pradă agresorilor este o adolescentă în vârstă de 17 ani, care suferă de diverse dizabilități. Totul s-a întâmplat după terminarea orelor, când tânăra plecase spre casă. Băieții au urmărit-o, iar abuzul a avut loc într-o stație de autobuz, izolată, de la marginea satului. Fata locuiește în plasament, iar odată ajunsă în casa familiei adoptive, nu le-a dezvăluit adulților ceea ce suferise. Totuși, adulții au sesizat că ceva este în neregulă și au reușit să afle adevărul. La 10 zile de la incident, aceștia au depus plângere la poliţie, iar o zi mai târziu, cei patru elevi cu vârste între 15 şi 17 ani au fost reţinuţi.

În timpul anchetei a ieşit la iveală că trei dintre ei nu erau prima lor grozăvie şi au avut în gaşcă un alt băiat la prima agresiune. Cealaltă victimă, tot o adolescentă de 17 ani cu dizabilităţi, a fost abuzată în baia şcolii.

Primul abuz a avut loc la începutul lunii februarie, în liceul în care învaţă atât agresorii, cât şi victimelele lor. Prima fată abuzată este chiar o colegă de clasă care are, de asemenea, dizabilităţi. Totul s-a întâmplat în pauza dintre orele de curs. Cei patru au ademenit-o pe fată în baia unităţii de învăţământ şi au violat-o. Trei dintre ei au participat şi la ce de-al doilea viol.

„Minorul de 17 ani a fost reţinut. Pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ceilalţi trei minori, în vârstă de 15 şi 16 ani, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile”, a declarat subinspector Ana Maria Liță, IPJ Dâmboviţa.

Timp de aproape două luni, nimeni nu a luat nicio măsură împotriva elevilor. Directoarea unităţii de învăţământ spune că acum a aflat din presă ce s-a întâmplat.

„Noi nu avem niciun detaliu referitoare la aceste cazuri, nu am fost informaţi de nimeni. Elevii nu au un comportament inadecvat nici în cadrul orelor de curs, adică nu am avut nicio plângere”, a explicat Georgiana Dobrinoiu, directoarea liceului din Voineşti.

Cei cinci adolescenţi sunt acum cercetaţi în arest preventiv pentru viol şi agresiune sexuală. Incidentul vine la doar două luni de la cazul care a şocat întreaga ţară. Un băiat de opt ani a fost violat de două ori de colegi în toaleta unei şcoli de prestigiu din Capitală. Directoarea unităţii de învăţământ a fost acuzată că a muşamalizat totul. În urma scandalului, şi-a dat demisia

Sursa: https://www.romaniatv.net/sistemul-de-invatamant-zdruncinat-din-nou-de-un-caz-ireal-cinci-elevi-din-dambovita-si-au-violat-doua-colege-victimele-abuzului-aveau-dizabilitati_8268838.html

Ultimă oră

Același autor