18.3 C
Dâmboviţa
28 aprilie, 2024

Şapte bărbaţi din Dâmboviţa sunt căutaţi de polițiști după ce au întreţinut relaţii sexuale cu o fată de 14 ani

Procurorii DIICOT şi poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată din cadrul IGPR au efectuat, joi, mai multe percheziţii în judeţul Dâmboviţa, în cadrul unei operaţiuni de prindere a şapte bărbaţi, acuzaţi că au întreţinut relaţii sexuale cu o fată de 14 ani.

Percheziţiile au loc în cadrul unei anchete declanşate în septembrie 2023, care viza destructurarea unei grupări violente condusă de un tată şi cei şase fii ai săi, acuzaţi de camătă, şantaj, trafic de persoane şi minori, proxenetism, informează un comunicat de presă transmis de DIICOT – Structura Centrală.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate mai multe telefoane mobile, diverse înscrisuri, precum şi alte mijloace de probă, scrie Agerpres.

Unul dintre membrii acestei grupări, cercetat în această anchetă pentru infracţiunea de trafic de minori, ar fi recrutat în anul 2021 o fată prin metoda „loverboy”, profitând de starea de vulnerabilitate a copilei (la acel moment avea 12 ani), lipsa experienţei de viaţă şi lipsa unei educaţii corespunzătoare din partea părinţilor, precizează sursa citată.

După ce bărbatul i-a câştigat încrederea fetei, începând cu anul 2021 şi până în septembrie 2023, a transportat-o în repetate rânduri în locuri prestabilite, din judeţul Dâmboviţa şi Argeş, unde, atât prin acte de constrângere fizică şi psihică, cât şi prin şantaj emoţional, ar fi exploatat-o sexual, obligând-o la practicarea prostituţiei în folosul său.

Ulterior, bărbatul ar fi căutat şi găsit mai multe persoane din judeţul Dâmboviţa, care erau dispuse să întreţină relaţii sexuale cu minora şi astfel ar fi luat legătura cu acestea.

Cei şapte bărbaţi căutaţi joi de DIICOT sunt acuzaţi că au întreţinut relaţii sexuale cu fata respectivă, deşi ştiau că aceasta era minoră.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/sapte-barbati-din-dambovita-sunt-cautati-de-politisti-dupa-ce-au-intretinut-relatii-sexuale-cu-o-fata-de-14-ani-2688845

Ultimă oră

Același autor