12.9 C
Dâmboviţa
29 aprilie, 2024

Victime recrutate din DGASPC, obligate să practice prostituţia în Capitală

Două persoane vulnerabile, beneficiare ale unor măsuri de protecţie în cadrul DGASPC, au fost recrutate şi obligate să practice prostituţia în Bucureşti.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus reţinerea a 4 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi complicitate la trafic de persoane.

Din cercetările efectuate a rezultat că în intervalul iunie 2021 – martie 2024, pe raza municipiului Bucureşti s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat sub coordonarea unui inculpat, scopul fiind exploatarea sexuală a două victime prin obligarea la practicarea prostituţiei. În cursul anului 2023 la acest grup infracţional a aderat un alt inculpat.

Potrivit DIICOT, liderul grupului împreună cu un alt membru au recrutat, în anul 2021 şi respectiv 2022, două persoane, ambele aflate într-o vădită stare de vulnerabilitate (situaţii familiale dificile, beneficiare ale unor măsuri de protecţie în cadrul DGASPC) şi sub pretextul oferirii unui loc de muncă şi dezvoltării unor relaţii care le-a creat sentimentul apartenenţei la o familie, le-au convins să se stabilească în Bucureşti după care le-au obligat, inclusiv prin acte de violenţă fizică şi psihică, să practice prostituţia în folosul lor.

„Atribuţiile în interiorul grupului infracţional organizat au fost clar determinate, liderul stabilind locaţiile în care victimele erau cazate şi practicau prostituţia, ceilalţi membri promovând pe diferite site-uri anunţuri de servicii sexuale, asigurând supravegherea şi colectarea sumelor obţinute din activitate infracţională. De asemenea, unul dintre inculpaţi, simulând o relaţie sentimentală, a indus în eroare una dintre persoanele vătămate, determinând-o şi în acest mod să accepte practicarea prostituţiei, creându-i convingerea că astfel face un serviciu familiei”, arată DIICOT.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate duminică în Bucureşti, a fost găsită una dintre persoanele vătămate, căreia reprezentanţii unei fundaţii specializate i-au oferit asistenţă completă şi adăpost protejat.

De asemenea, au fost identificate şi ridicate documentele de identitate ale altei persoane vătămate, telefoane mobile, bijuterii, înscrisuri şi carduri bancare, o sumă de bani în lei precum şi alte mijloace de probă.

Luni a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 09:22

ieri, 21:24

ieri, 20:46

ieri, 20:18

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/victime-recrutate-din-dgaspc-obligate-sa-practice-prostitutia-in-capitala-22286431

Ultimă oră

Același autor