18.9 C
Dâmboviţa
27 aprilie, 2024

Dâmboviţa: Sute de lei, strânşi de o femeie în numele unei pretinse ”Asociaţii regionale pentru surdo-muţi, handicapaţi şi copii săraci” / În faţa jandarmilor, femeia care pretindea că e surdo-mută a început să vorbească

astăzi, 19:36

O femeie din judeţul Ialomiţa care susţinea că face parte din categoria persoanelor cu dizabilităţi şi cerea trecătorilor bani în numele unei pretinse ”Asociaţii regionale pentru surdo-muţi, handicapaţi şi copii săraci” a reuşit să adune sute de lei. Ea a fost oprită de jandarmi, în judeţul Dâmboviţa. Iniţial, a pretins că nu înţelege ce i se spune, în cele din urmă era începând să vorbească cu oamenii legii.

O femeie care pretindea că este surdomută şi solicita bani trecătorilor, sub pretextul că lucrează la o fundaţie de caritate, a fost văzută vineri, în apropierea unui centru comercial din Târgovişte.

”Un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, aflat în misiune în zona centrală a municipiului Târgovişte, a observat în parcarea unui supermarket o femeie care solicita diverse sume de bani de la trecători, prin inducerea acestora în eroare, simulând faptul că este o persoană surdomută. În acelaşi timp, aceasta prezenta un formular cu inscripţia unei asociaţii regionale pentru persoane cu handicap de auz şi vorbire. Jandarmii au legitimat-o şi i-au solicitat detalii despre activitatea desfăşurată. Iniţial, femeia în vârstă de 31 de ani, din localitatea Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, a continuat să simuleze că are dizabilităţi, însă, la un moment dat a început să vorbească”, transmit oficialii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.

Femeia le-a spus jandarmilor că lucrează pentru o fundaţie de binefacere şi colectează fonduri pentru ajutorarea persoanelor cu handicap.

Jandarmii dâmboviţeni au făcut verificări şi au constatat faptul că denumirea asociaţiei nu există.

Ialomiţeanca solicita bani în numele ”Asociaţiei regionale pentru surdo-muţi, handicapaţi şi copii săraci”, pretinzând că asociaţia doreşte să ”obţină” un ”centru internaţional şi naţional pentru copii”.

Ea a reuşit, astfel, să convingă mai multe persoane să doneze sume de bani, adunând sute de lei în numele inexistentei asociaţii. Escroci care cereau bani în numele unor fundaţii inexistente au fost depistaţi şi anul trecut în mai multe mari oraşe din ţară.

Pe numele femeii depistate vineri la Târgovişte au fost întocmite acte de sesizare, ea fiind condusă la sediul Poliţiei Municipiului Târgovişte pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/dambovita-sute-lei-stransi-femeie-numele-unei-pretinse-asociatii-regionale-surdo-muti-handicapati-copii-saraci-fata-jandarmilor-femeia-pretindea-e-surdo-muta-inceput-vorbeasca-1922403622252024031921532765

Ultimă oră

Același autor