8.9 C
Dâmboviţa
27 aprilie, 2024

Două femei care administrau banii mai multor școli din Dâmbovița, reținute pentru furtul a peste 650.000 de lei

Două femei, administratoare financiare la mai multe şcoli din Dâmboviţa, au fost reţinute în legătură cu sustragerea a peste 650.000 de lei din banii unităţilor de învăţământ, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Cele două administratoare sunt cercetate pentru delapidare în cadrul unui dosar penal.

„Din cercetările efectuate a reieşit faptul că bănuitele, în perioada 2016 – 2019, în calitate de administratori financiari la opt unităţi de învăţământ, din judeţul Dâmboviţa, şi-ar fi însuşit pe nedrept, în mod fraudulos, 665.692 de lei din resursele financiare ale respectivelor unităţi şcolare”, precizează IPJ Dâmboviţa într-un comunicat citat de Agerpres.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au pus în aplicare, miercuri, două mandate de percheziţie domiciliară, în localităţile Târgovişte şi Aninoasa, la domiciliile celor două femei, de 44 şi 41 de ani.

Cele două suspecte au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând, ca pe parcursul zilei de joi, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte pentru luarea unei măsuri preventive, mai menţionează sursa citată.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/doua-femei-care-administrau-banii-mai-multor-scoli-din-dambovita-retinute-pentru-furtul-a-peste-650-000-de-lei-2344223

Ultimă oră

Același autor