14.4 C
Dâmboviţa
29 aprilie, 2024

Alertă din nou în Dâmboviţa. Un camion a intrat în plin într-o staţie GPL VIDEO

Scurgeri de gaze la o stație GPL din Priseaca. Luna trecută, a fost incendiu la o stație GPL din Lungulețu, înainte de catastrofa de la Crevedia, iar acum un camion a intrat într-o staţie GPL.

04 sept. 2023, 19:35

Din primele informații, un șofer de 35 de ani a intrat cu camionul în rezervorul GPL dintr-o benzinărie din Dâmboviţa, iar pompierii au fost chemați pentru că erau scurgeri de gaze în stație.

Din fericire, nimic nu a explodat, iar angajații și clienții benzinăriei s-au evacuat imediat. La fața locului au ajut echipaje de pompieri, de la SMURD și de la poliție.

La fața locului au sosit de urgență două autospeciale pentru stingerea incendiilor și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița. Militarii au asigurat zona până la remedierea defecțiunii de către personalul specializat. După rezolvarea avariei, traficul rutier a fost reluat.

Pompierii de la Detașamentul din Târgoviște au intervenit, astăzi – 4 septembrie 2023, pentru a asigura măsurile specifice de prevenție la o stație GPL amplasată în Cartierul Priseaca, unde exista o scurgere de gaz la pompă.

Între timp, continuă ştirile despre explozia devastatoare de la CerDoi pacienţi dintre cei peste 50 răniţi în exploziile produse la staţia GPL din Crevedia sunt în stare critică, unul fiind internat în Bucureşti şi un altul la Milano, iar acesta din urmă a fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor. 14 pacienţi aflaţi în Bucureşti sunt în stare medie sau uşoară, 12 pacienţi sunt la clinici din străinătate, iar 27 de pacienţi au fost externaţi, relevă raportul transmis luni de

. Patru persoane au decedat.

Prezentăm situaţia transmisă de minister:

– Pacienţi critici intubaţi şi ventilaţi mecanic: 1 pacient – Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” Bucureşti;

– Pacienţi internaţi aflaţi în stare medie sau uşoară: 14, din care: – 6 pacienţi – Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti; 2 pacienţi – Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” Bucureşti; 5 pacienţi – Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti; 1 pacient – Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti;

– Pacienţi externaţi: 27

– Pacienţi decedaţi: 4

– Pacienţi transferaţi în străinătate: 12.

Dintre pacienţii aflaţi în străinătate, se află în stare critică unul dus iniţial la Milano, care are arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului şi a fost transferat la o altă clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor.

”Pacient intubat şi ventilat mecanic. Instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor”, afirmă medicii despre acest pacient provenit de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”.

Un alt pacient cu arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţa corpului, aflat tot la Milano, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă, fiind monitorizat intensiv continuu.

Doi pacienţi aflaţi la Graz, în Austria, cu arsuri pe mai mult de 10% din suprafaţa corpului, au ”patologie chirugicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora”.

Alţi 3 pacienţi cu arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corpului sunt stabili hemodinamic, iar starea lor nu a suferit modificări în ultimele 24 de ore, aceştia fiind internaţi la Berlin şi Lubeck, în Germania.

Starea unui pacient aflat în Norvegia, cu arsuri pe 25% din suprafaţa corpului, s-a ameliorat.

”Respiră spontan. Stabil hemodinamic. Starea de sănătate s-a ameliorat”, conform raportului MS.

Sursa: https://www.romaniatv.net/alerta-din-nou-in-dambovita-un-camion-a-intrat-in-plin-intr-o-statie-gpl-video_7732976.html

Ultimă oră

Același autor