18.9 C
Dâmboviţa
27 aprilie, 2024

Nici Titus Corlățean nu ar mai vrea să candideze la europarlamentare: ”O rușine”

21.03.2024 18:14

21.03.2024 17:57

Potrivit Antena 3 CNN, nici Titus Corlățean nu ar mai vrea să candideze la europarlamentare.

După ce s-a aflat că Ramona Chiriac, șefa Reprezentantei Comisiei Europene în România, a fost eliminată de pe lista candidaților la europarlamentare pentru că nu a vrut să se înscrie în niciunul din cele două partide politice, respectiv PSD/PNL, se pare că un alt posibil candidat și-ar dori să se retragă.

VEZI ȘI:

Este vorba despre Titus Corlățean. Senatorul PSD ar fi nemulțumit de faptul că a fost pus pe poziția 15 în lista de la alegerile europarlamentare, fapt pe care l-ar fi numit ”o rușine”.

Senatorul PSD Titus Corlăţean a afirmat joi că ”nu e o chestiune de orgolii” faptul că nu se află pe un loc eligibil pe lista partidului pentru europarlamentare, subliniind că va munci în continuare pentru social-democraţi şi pentru succesul acestei liste: ”În viaţă părerea mea, poate continui să fiu idealist, ar trebui să fie un anumit set de criterii de profil, de performanţă şi ca fiecare să fie aşezat acolo unde îi este locul în funcţie de criteriile sale de performanţă. Nu m-am regăsit în logica respectivă. (…) La mine este cu totul altceva şi ceea ce am de spus colegilor le-am spus. Eu sper să fie pentru sănătatea partidului. O să am ceea ce am de spus în partid”.

Întrebat dacă poziţia sa pe lista pentru europarlamentare este una ofensatoare, senatorul a răspuns: ”La mine nu e o chestiune de orgolii, la alţii da. La mine e cu totul altceva. Or eu am fost obişnuit să lucrez în echipe performante, criteriile de performanţă trebuie să fie cele care prevalează. Nu m-am regăsit în logica de astăzi şi este foarte simplu. Eu pot să muncesc şi voi munci în continuare pentru partid şi pentru organizaţia de Dâmboviţa şi fără o poziţie specială. (…) Voi munci din perspectiva PSD pentru un scor bun al acestei liste pentru cei care sunt acolo”.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la Antena 3 CNN: ”Cele două partide nu trebuiau să aibă această idee, să o impună pe doamna Chiriac pe locul întâi și acum trag ponoasele, fără doar și poate. În privința domnului Titus Corlățean, cred că e un orgoliu care ar trebui dominat de tânărul politician deoarece îi face rău în cariera politică. Până la urmă nu contează locul de pe listă, ci ce poți să faci tu pentru țara ta la Bruxelles, mă gândesc”.

Acest articol reprezintă o opinie.

21 Martie 2024, 18:25

Sursa: https://www.dcnews.ro/nici-titus-corlatean-nu-ar-mai-vrea-sa-candideze-la-europarlamentare-o-rusine_953349.html

Ultimă oră

Același autor