12.9 C
Dâmboviţa
29 aprilie, 2024

Situație halucinantă la un spital din Dâmbovița! Jumătate dintre medici sunt pensionari. ”Nu consultă, vin la 8 și pleacă la 1. Sistemul îmi râde în nas”

Sistemul medical românesc se confruntă cu foarte multe probleme spre marea disperare a medicilor, dar și a pacienților. De exemplu, Spitalul din Găeşti se confruntă în aceste momente cu o criză acută de medici. Managerul unității medicale spune că în prezent, jumătate dintre doctori sunt pensionari cu vârste cuprinse între 70 și 75 de ani.

22 aug. 2023, 11:12

Situație halucinantă la un spital din Dâmbovița! Jumătate dintre medici sunt pensionari.

Situație halucinantă la un spital din Dâmbovița! Laurențiu Belușică, managerul Spitalului din Găiești, spune că în aceste momente, în toate secțiile lipsesc doctori și nu ştie cum o să rezolve această problemă.

Citește și

Situație halucinantă la un spital din Dâmbovița!

„Nu știu ce să facă cu ele atunci. Eu sunt aici să conduc, ce a depins de mine eu fac, caut să aduc medici, să am linie de gardă completă. Mă depășește pe mine ca manager, sunt în stadiu de incompetență. Soluția e să desființez, și cine asigură cei 100 de mii de locuitori”, a declarat managerul Spitalului din Găești, Laurențiu Belușică, pentru

În Spitalul din Găiești sunt 140 de paturi și 10 medici, dintre care jumătate sunt pensionari și pot pleca oricând acasă.

„Suntem 5 pensionari care lucrăm, jumătate suntem pensionari. Eu sunt la pensie, dar am mai lucrat pentru că nu sunt medici si am lucrat și acum lucrez, cât e nevoie mai lucrez, când nu e nevoie, mă duc acasă că mi-am făcut datoria. Sunt ginecolog, fac 72 de ani. Am fost și manager spital, e și mic și nu-i încântă pe medici, nu înțeleg de ce nu vin”, a afirmat Elena Olaru, medic ginecolog la

Halucinant este faptul că în aceste momente sun trei pediatri la 100.000 de oameni.

„La pediatrie avem 3 posturi, avem populație de 100 de mii, un medic consultă între 30-50 copii pe zi, dacă vă spun că acești 3 medici sunt toți pensionari, o să vă îngroziți, dar așa e. Aceștia sunt oamenii care duc pediatria din această parte a județului”, spune managerul spitalului.

Din păcate, lipsa medicilor poate duce oricând la o nouă tragedie și asta pentru că în cazurile grave orice minut contează.

„Aseară a venit o fetiță de 3 ani mușcată de viespe, medic pediatru nu era de gardă, eram eu, nu știam dozele, am trimis-o la Târgoviște. Este o altă meserie, nu e același lucru cu ce fac eu, eu sunt chirurg (…) Ca și cum nu era suficient că sunt medici puțini, unii sunt mai mult degeaba în spital. „Am doctori care nu consultă. În 3 ani a consultat 26 de bolnavi și unul într-o zi consultă 50. Eu cu cine să fac medicină în condițiile acestea, cu un doctor care vine la 8 și pleacă la 1. Sistemul îi permite și îmi râde în nas”, a mai spus Laurențiu Belușică.

Sursa: https://www.romaniatv.net/situatie-halucinanta-la-un-spital-din-dambovita-jumatate-dintre-medici-sunt-pensionari-nu-consulta-vin-la-8-si-pleaca-la-1-sistemul-imi-rade-in-nas_7708321.html

Ultimă oră

Același autor